Subota, 27.04.2013.

13:11

Mrkić putuje u Mongoliju

Šef diplomatije Ivan Mrkić putujeu trodnevnu posetu Mongoliji gde će učestvovati na sedmoj Ministarskoj konferenciji Zajednice demokratija.

Izvor: Tanjug

Default images

On će razgovarati sa visokim mongolskim i međunarodnim zvaničnicima, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu spoljnih poslova.

Domaćin skupa koji se održava od 27. do 29. aprila u Ulan Batoru je predsednik Mongolije Čahija Elbegdož a učesnici su šefovi diplomatija, predstavnici međunarodnih organizacija i parlamentarci.

Teme plenarnih zasedanja biće demokratija, tranzicija, civilno društvo i borba protiv korupcije. Na završnoj sesiji konferencije 29. aprila biće usvojena Ministarska deklaracija iz Ulan Batora a Mongolija će zvanično predati predsedavanje Zajednicom El Salvadoru.

Panelisti skupa su između ostalih zamenik američkog državnog sekretara Bil Berns, ministri spoljnih poslova Švedske - Karl Bilt, Slovačke - Miroslav Lajčak, Poljske - Radoslav Sikorski, Norveške - Espen Eide, Litvanije - Linas Linkevičius, Kirgistana - Erijan Abdildajev, Tajlanda - Surapong Tovičakčaikui, Tunisa - Otaman Žerandi i Indonezije - Marti Natalengava.

Mrkić će se tokom posete sastati sa ministrom spoljnih poslova Mongolije Luvsanvandangiinom Boldom, a program predviđa i susrete sa premijerom Norovinom Altanhujagom, kao i gradonačelnikom Ulan Batora Erdeniinom Bat-Uulom koji će za učesnike prirediti prijem. Na marginama konferencije planirani su sastanci šefa diplomatije Srbije sa nekim od panelista.

Zajednica demokratija je međunarodna koalicija demokratskih zemalja koja ima za cilj unapređenje i jačanje demokratskih standarda i institucija širom sveta. Osnovana je na konferencij u Varšavi 2000. godine a danas okuplja više od 100 zemalja, navedeno je na sajtu te organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: