Direktor Kliničkog centra u Nišu kupio "audi" od 50.000 evra bez javne nabavke!

Niška policija podnela je krivičnu prijavu protiv Srbobrana Trenkića (65) pod sumnjom da je zloupotrebom službenog položaja oštetio niški Klinički centar

  • 8

Niška policija podnela je krivičnu prijavu protiv Srbobrana Trenkića (65), bivšeg direktora niškog Kliničkog centra, zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja oštetio ovu ustanovu za 4.350 evra.

Kako se navodi u policijskom saopštenju, Trenkić se sumnjiči da je tokom 2009. i 2010. godine kupio pet putničkih vozila mimo plana i bez sprovođenja javne nabavke, i to po višoj ceni, čime je Klinički centar oštećen za 4.350 evra.

Najspornija je kupovina "audija A6", koji je plaćen čak 50.866 evra, od kojih je 10.878 otišlo na dodatnu opremu koju je Trenkić zahtevao.

- Osnovni model tog automobila košta 40.090 evra, ali je direktor imao posebne zahteva, pa je cena vozila prešla 50.000 evra. Tako je samo za sedišta od kože dodatno plaćeno 2.600 evra, umesto petokrakog direktor je tražio volan sa tri kraka, te da zadnje sedište umesto tri ima samo dva mesta, što je sve ukupno uvećalo cenu vozila za više od 10.000 evra. Mi ne ulazimo u opravdanost kupovine skupocenog automobila, jer to nije naš posao. Međutim, prijavu smo podneli jer smo, kontaktirajući sa ovlašćenim dilerima vozila "audi", utvrdili da se isti takav model sa istom dodatnom opremom mogao kupiti i za 46.518 evra, pa se javila ta sporna razlika od 4.350 evra – objašnjava naš sagovornik iz istrage.

Krivična prijava, ali za nesavestan rad u službi, podneta je i protiv tadašnjeg predsednika nadzornog odbora niške bolnice Vesne M. (52). Ona se sumnjiči da je propuštanjem nadzora nad odlukama Upravnog odbora omogućila nabavku spornih vozila.

Srbobran Trenkić je negirao izvršenje krivičnog dela, a prijavu je ocenio kao političku hajku.

- To nema nikakvog smisla, a smišljeno je radi zabavljanja naroda u vreme krize. Dostavili smo svu dokumentaciju koja je od nas tražena i iz koje se jasno vidi da nikakvih zloupotreba nije bilo. Nisam ni bio zadužen za nabavke za Klinički centar, to su radile ovlašćene službe i ja ni za šta nisam odgovoran. Međutim, postoje neki ljudi kojima je cilj da upropaste Klinički centar, i ta krivična prijava je rezultat njihovih intriga – kazao je Trenkić.

Rukovodstvo niškog Kliničkog centra najavilo je da će se ovim povodom oglasiti danas.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA