Region

Sreda, 24.04.2013.

18:33

Prodaje se Kroacija erlajns

Hrvatski ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić najavio je da vlada Hrvatske planira da proda deo ili ceo Kroacija erlajns.

Izvor: Tanjug

Default images

Dončić je upozorio da sindikati domaće avio-kompanije moraju shvatiti delikatnost trenutka i istakao da je cilj vlade da kompanija opstane.

Ministar je podsetio da je država dokapitalizovala Kroacija erlajns s milijardu kuna i najavio da će vlada u prvoj fazi sanacije nastaviti s restrukturiranjem.

"Naravno da ćemo paralelno uz to, uz procese koji već sada teku, za Koroacija erlajns tražiti i nekog potencijalnog strateškog partnera. Ako on dolazi izvan Evropske unije, maksimalan udeo će biti do 49 odsto, a ako on dolazi iz EU, taj udeo može biti i do 100 odsto", rekao je Dončić TV Nova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

16 h

Podeli: