Dodeljeno 11 miliona dinara za navodnjavanje

Vojvođanski sekretarijat za poljoprivredu sklopioje danas 26 ugovora sa korisnicima bespovratnih sredstava za investiranje u sisteme za navodnjavanje u ukupnom iznosu od 16,7 miliona dinara.
Vojvođanski sekretarijat za poljoprivredu sklopioje danas 26 ugovora sa korisnicima bespovratnih sredstava za investiranje u sisteme za navodnjavanje u ukupnom iznosu od 16,7 miliona dinara.

Najviše sredstava izdvojeno je za kupovinu opreme za navodnjavanje u ratarstvu - 12,7 miliona dinara, dok je ostatak usmeren za navodnjavanje povrtarskih kultura i plantaža voća.

Resorni sekretar Goran Ješić rekao je da su danas potpisani ugovori sa prvom grupom poljoprivrednika koji su konkurisali za ova sredstva, a za ovu namenu predviđeno je ukupno 175 milona dinara.

Ješić je uputio poziv svim poljoprivrednim proizvođačima iz pokrajine da iskoriste šansu i konkurišu za sredstva kod Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu radi kupovine potrebne opreme za navodnjavanje. Sredstva se obezbeđuju iz budžeta  Vojvodine u iznosu do 50 odsto od plaćene sume za kupljenu opremu.

Ješić je ocenio da je, uz subvenciju pokrajinske administracije, moguće ostvariti glavni cilj da nam poljoprivredna proizvodnja bude sigurnija, izvesnija, pogotovo kod poljoprivrednih kultura za koje je navodnjavanje od posebne važnosti.

  • Sremcina

    24.04.2013 13:02
    Za te novce ni kanal duzine 10km ne mozete ocistiti.
  • 24.04.2013 10:41
    Dinara??????
    Prvo sam procitao dolara a onda procitam da su dinari u pitanju...

    To je 100000 evra (stohiljada).

    Smesno!

    Pa i kad podele svih 1.600.000 evra - koliko se moze navodnjavati njiva sa toliko para?
  • Ime mi je...

    24.04.2013 10:37
    Još samo elektrifikaciju njiva da obezbedite i smanjićte troškove 60% za zalivanje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.