Utorak, 09.06.2009.

15:17

Paja Patak danas puni 75 godina

Paja Patak, jedan od najpopularnijih likova Volta Diznija (Walt Disney) kojeg život "šiba" a on se nevoljama suprotstavlja s istom neumornom energijom, danas puni 75 godina.

Izvor: Beta

Default images

Paja Patak se prvi put pojavio 9. juna 1934. u jednoj epizodi serije "Silly Symphonies", inspirisanom ruskom pričom o piletu koje traži
pomoć da zaseje polje kukuruza, a njegov sused, patak, čini sve moguće da izbegne da mu pomogne.

Paja će 1937. prvi put postati glavni junak crtanog filma, a pridružiće mu se nećaci Gaja, Raja i Vlaja, i verna družbenica Pata.

Deset godina kasnije na scenu stupa Ujka Baja, tvrdica bez premca čija je deviza: "bolje biti bogat i zdrav nego siromašan i bolestan".



Volt Dizni je lik Paje Patka stvorio kao protivtežu uvek savršenom Mikiju Mausu.

Na sajtu kompanije Dizni navodi se da je čangrizava narav Paji Patku donela takvu popularnost da je na kraju o njemu napravljeno više
crtanih filmova nego o Mikiju Mausu.

U vezi sa Pajom postoji mnogo nerešenih misterija kao što su stepen intimnosti sa Patom i zašto je uvek u mornarskoj jakni kad ne nosi
pantalone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

17 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

22 h

Podeli: