Severna Koreja priprema novu raketnu probu

Tanjug

21. 04. 2013. u 10:21

Severna Koreja premestila je dva pokretana raketna lansera na istočnu obalu Japanskog mora, gde su vidne pripreme u toku za, kako se pretpostavlja, novu raketnu probu

SEUL - Severna Koreja premestila je dva pokretana raketna lansera na istočnu obalu Japanskog mora, gde su vidne pripreme u toku za, kako se pretpostavlja, novu raketnu probu, javila je južnokorejska novinska agencija Jonhap.

"Mi smo otkrili da je Sever pokrenuo dva dodatna TEL-sa (dva pokretna raketna lansera) ka istočnoj obali posle 16. aprila", potvrdio je neimenovani južnokorejski zvaničnik i dodao da zvanični Seul i Vašington budno prate razvoj situacije, prenela je agencija AFP.

Rojters dodaje da satelitski snimci pokazuju da su severnokorejske vojne snage pokrenule dva pokretna raketna lansera za rakete "Skad" kratkog dometa u Južnu Hamgđeong pokrajinu, mada iz južnokorejskog ministarstva odbrane nisu mogli da potvrde takve izveštaje "pošto nisu primetili neobične aktivnosti u Severnoj Koreji".

Ova demonstracija sile Pjongjanga mogla bi da bude organizovana 25. aprila što se poklopa sa godišnjicom osnivanja Severnokojske vojske.

Severna Koreja lansira rakete kratkog dometa u Japansko more sa svoje istočne obale, dodaju agencije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije