Saša D. (36) iz Niša pretio je ubistvom Zvonku Stojanoviću, suvlasniku menjačnice „Cekin“, čiji je sin Đorđe krajem januara ubijen u eksploziji bombe postavljene pod njegov automobil, nezvanično je potvrđeno Danasu u policiji.

Prema našim izvorima, Zvonko i njegov drugi sin zaustavili su se prošlog petka na semaforu na raskrsnici Pantelejske i Partizanske ulice u Nišu, kada se Saša „motorom zaleteo na njihov auto, razbivši im retrovizor i branik“. On je zatim navodno zapretio Zvonku da će biti „mrtav“ i pobegao sa lica mesta. Nekoliko časova kasnije policija je uhapsila osumnjičenog i protiv njega podnela krivične prijave zbog nasilničkog ponašanja i ugrožavanja sigurnosti.

Prema prvim saznanjima, motiv napada na Stojanovića je navodni dug od 64.000 evra. Pojedini policijski izvori kažu da se proverava i sumnja o eventualnoj Sašinoj vezi sa Đorđevim ubistvom. Izvor blizak istrazi tvrdi da je policija na putu potpunog rasvetljavanja ovog ubistva, pošto su se „potvrdile sumnje da iza toga stoje zelenaški krugovi koji pozajmljuju novac uz velike kamate“. Zvonko Stojanović je nakon ubistva sina javno posumnjao da su za to odgovorni „zelenaši“, ali i pojedini pripadnici policije i žandarmerije, koji se navodno bave zelenašenjem, iznudama ili ucenama. Protiv njega i njegovog pokojnog sina je, inače, vođeno nekoliko sudskih postupaka zbog velikih dugova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari