SPO: Otvorena vrata evropskom preporodu

Srpski pokret obnove ocenjuje da je "dogovorom u Briselu započet proces normalizacije odnosa između Srbije i Kosova, koji je od suštinskog značaja za stabilnosti i evropeizaciju našeg regiona"

  • 13

Srpski pokret obnove ocenio je da se "Briselskim sporazumom otvaraju vrata evropskog preporoda Srbije, a Srbi na Kosovu i Metohiji dobijaju garancije Evropske unije za njihovu samoupravu i čvrste veze sa matičnom državom".

SPO, takođe, ocenjuje da je "dogovorom u Briselu započet proces normalizacije odnosa između Srbije i Kosova, koji je od suštinskog značaja za stabilnosti i evropeizaciju našeg regiona".

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić parifirao je tekst predloga sporazuma sa Prištinom, kojim su prihvaćeni svi zahtevi Srbije, a Brisel će o odgovoru Beograda biti obavešten u ponedeljak.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa Kostolac

    19. april 2013 | 18:17

    Da ste slusali SPO mi bi vec bili u EU ali dobro je i ovako da smo postigli ovaj sporazum.Sada se vidi da Je Vuk draskovic bio upravu pre dve godine!

  • Marija Simonovic

    19. april 2013 | 19:28

    Nakon 23 godine svog političkog rada, Srpski pokret obnove danas je konačno dobio satisfakciju za svoje delovanje. Da su se ranije stavovi ove stranke uvažavali, umesto proglašavali "izdajničkim", Srbija bi bila prosperitetna država očuvane teritorije.

  • Žika

    19. april 2013 | 18:51

    Od kad je Vuk Drašković i SPO pričao i ukazivao na ovaj sporazum.Vuk je idejom,duhom bio u Briselu i pomogao svojom hrabrošću da Srbija učini korak napred a ne nazad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA