Srbija

Petak, 19.04.2013.

11:25

Holanđani u "Savi” prave brodove

Brodogradilište "Sava“ u Mačvanskoj Mitrovici, koje je godinama u stečaju, prodato je holandskoj kompaniji "Bišagos Invest“ za 1,8 miliona evra.

Izvor: Dnevnik

Default images

Ta kompanija posluje u Beogradu od 2007.godine, a od 2008.godine sarađuje veoma uspešno sa beogradsakim brodogradilištem, koje je obnovljeno je i opremljeno savremenim mašinama i alatima.

Cena od 192 miliona dinara po kojoj je prodato brodogradilište „Sava“ je iznad 50 odsto njegove procenjene vrednosti. Narednih dana očekuje se uplata celokupnog iznosa od strane holandske kompanije.

Kompanija "Bišagos Invest“ specijalizovana je za izgradnju putničkih i turističkih brodova, a u brodogradilištu "Sava“ zaposliće više od stotinu radnika, koji su, od kako je to brodogradilište u stečaju, svakodnevno putovali na posao u beogradsko brodogradilište.

Kako se očekuje, u Sremskoj Mitrovici će se od 2015. godine izgrađivati kompletno opremljeni brodovi, a do tada će se proizvoditi manja plovila i uređivati i opremati brodogradilište, piše novosadski Dnevnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Srbija

Velika prevara u Srbiji: Evo kako varaju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere i ostale građane Srbije da nije tačna informacija koja je ovih dana objavljena na društvenim mrežama da će im biti isplaćena naknada od 6.000 dinara.

10:34

30.5.2024.

1 d

Svet

Ponovo: Nemačka se neće izvući?

Inflacija je ponovo ubrzala u Nemačkoj. Prema preliminarnim podacima nacionalnog zavoda za statistiku, međugodišnja stopa je u maju skočila na 2,4 odsto, posle aprilskih 2,2 odsto.

22:59

29.5.2024.

1 d

Podeli: