Nedelja, 07.06.2009.

22:04

Pronađena još četiri tela

Spasilačke ekipe izvukle su još četiri tela putnika aviona francuske aviokompanije "Er Frans", i primetile još nekoliko tela nastradalih putnika.

Izvor: Tanjug

Default images

Spasilačke ekipe pronašle su takođe veću količinu ostataka aviona koji se u ponedeljak srušio u Atlantski okean.Ukupno šest tela je do sada izvučeno, uključujući tela dvojice neidentifikovanih muškaraca koja su juče pronađena, pet dana pošto se putnički avion A330, sa 228 putnika i članova posade, koji je leteo na liniji Pariz-Rio de Žaneiro srušio u blizini brazilske obale

Istražitelji razmatraju mogućnost da su senzori za brzinu na letu 448 zakazali, a aviokompanija "Er Frans" je kasno sinoć saopštila da ubrzava proces zamene ovih senzora u avionima tipa "erbas" na dugim letovima, sa kojima je bilo problema od 2001. godine.

Brazilska moranarica je saopštila ranije danas da je pronašla još tri tela, dok je Francuska saopštila da je njihov helikopter pronašao jedno telo.

"Stotine predmeta su pronađene i oni će biti uskladišteni dok ne saznamo gde treba da idu", saopštio je portparol brazilskih vazduhoplovnih snaga Henri Munjos na konferenciji za novinare u Resifeu, na severoistoku zemlje, gde će tela i ostaci olupine aviona biti prebačeni.

Brazilske vazduhoplovne snage su primetile još nekoliko tela koja bi trebalo da izvuku kasnije tokom dana, saopštili su zvaničnici spasilačke službe.

Dvanaest brazilskih aviona,jedan opremljen radarskom opremom koja može da detektuje materijal u vodi, dva francuska aviona, jedan francuski brod i pet brodova brazilske mornarice pretražuju područje 1.100 kilometara severoistočno od brazilske obale.

Udes francuskog aviona najteža je avionska nesreća u istoriji komercijalnih letova od 12. novembra 2001, kada se avion kompanije "Amerikan erlajnz" na letu ka Dominikanskoj Republici srušio na njujorško predgradje Kvins, kada je poginulo 260 ljudi u avionu i pet na zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: