Ponedeljak, 15.04.2013.

15:39

Doživotna zabrana za 'Svrake'

Fudbalski klub Njukasl saopštio je da će svim navijačima koji su učestvovali u neredima posle meča sa Sanderlendom doživotno zabraniti ulazak na stadion.

Izvor: FS

Default images

Policija je uhapsila 29 osoba osumnjičenih za izazivanje nereda u gradu, zbog kojih i Metro nije funkcionisao neko vreme.

"Osramoćeni smo i zgoženi ponašanjem manjine koja sebe naziva navijačima, koji su učestvovali u neredima u centru grada", kaže se u saopštenju kluba.

"Njukasl Junajted pomaže policiji u identifikaciji i pronalaženju počinioca i nastaviće da to čini sve dok svi ne budu uhvaćeni", dodaje se.

U klubu su takođe naglasili da će svi koji budu proglašeni krivim za nerede, automatski biti suspendovani od daljih dolazaka na 'Sent Džejms park'.

"Ti žalosni individualci nemaju mesta u Njukasl Junajtedu i samo sramote klub i većinu njegovih pravih i odanih navijača", zaključuje se u saopštenju.

U nedelju, posle velikog severoistočnog derbija Engleske u kojem je Sanderlend deklasirao Njukasl 3:0, navijači 'Svraka' izazvali su nerede u centru grada.

To je bio drugi veliki skandal u režiji engleskih navijača ovog vikenda, jer su se prethodno pristalice Milvola prvo međusobno potuke, a zatim i sukobili sa policijom na polufinalnom susretu FA kupa na 'Vembliju' protiv Vigana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: