Fudbalska Liga šampiona ulazi u samu završnicu, a žrebom u Nionu određeni su parovi polufinala. U konkurenciji su ostala po dva tima iz Nemačke i Španije, a odlučeno je da se u borbi za finale sastanu Bajern i Barselona, odnosno Real i Borusija iz Dortmunda. Prvi mečevi biće odigrani u Nemačkoj 23. i 24. aprila, a revanš susreti u Barseloni i Madridu 30. aprila i 1. maja.


Bajern je u prethodne tri sezone dva puta poražen u finalu, a da bi sada uopšte došao u situaciju da se bori za trofej prvaka Evrope, moraće da savlada Barselonu. Bavarci su svoju moć potvrdili u dvomeču protiv Juventusa i sigurno je da nisu autsajderi u duelu protiv Katalonaca, koji su podbacili u prethodnoj rundi, kada su uz dosta sreće eliminisali Pari Sen Žermen. Značaj najboljeg fudbalera današnjice Lea Mesija za igru Barselone posebno je bio vidljiv u revanšu četvrtfinala, jer je tek njegovim ulaskom sa klupe ekipa Tita Viljanove zaigrala na prepoznatljiv način. S druge strane, u Minhen će narednog leta stići novi trener Pep Gvardiola i možda je ovo poslednja šansa za Riberija, Robena i Gomeza, pre svih, da se u dresu tima iz Minhena domognu titule prvaka Evrope.

Fudbalski svet je ove sezone već video dvomeč Reala i Borusije iz Dortmunda, koji su igrali u D grupi. „Milioneri“ su tada slavili 2:1 kod kuće i izborili remi 2:2 u Madridu, ali se čini da je Žoze Murinjo znatno unapredio igru svog tima u odnosu na novembar prošle godine, kada su odigrana ta dva susreta. Portugalski stručnjak još ranije se odrekao ambicija u Primeri i svu energiju i znanje usmerio na osvajanje Lige šampiona treći put u karijeri, a ukoliko do toga dođe, ne bi bilo iznenađenje da, kao u slučaju Porta i Intera, odmah napusti klupu Reala i potraži novi klub. I Borusija, naravno, ima svoje adute i mladom i izuzetno uigranom timu. Levandovski je više puta potvrdio kvalitet, a Gece i Rojs predstavljaju pravu pokretačku snagu tima Jirgena Klopa, koji se ne može zamisliti bez srpskog reprezentativca Nevena Subotića u defanzivnoj liniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari