Zoran Aragović & BiteMyStyle: F/W '09.

Zoran Aragović & BiteMyStyle

Zoran Aragović & BiteMyStyle

Zoran Aragović je poznati hrvatski modni dizajner kojeg spo vam predstavljali već nekoliko puta. Zoran je rođen u Virovitici 1981. godine. Od šeste godine živi u Zagrebu gdje je završio osnovnu i srednju školu (Gimnazija). Nakon kratkog i neuspješnog pokušaja studiranja na Pravnom fakultetu upisuje Modno Učilište PROFOKUS u Zagrebu, koje uspješno završava nakon dvije godine.

Zoran Aragović je poznati hrvatski modni dizajner kojeg smo vam predstavljali već nekoliko puta. Zoran je rođen u Virovitici 1981. godine.  Od šeste godine živi u Zagrebu gdje je završio osnovnu i srednju školu (Gimnazija). Nakon kratkog i neuspješnog pokušaja studiranja na Pravnom fakultetu upisuje Modno Učilište PROFOKUS u Zagrebu, koje uspješno završava nakon dvije godine.

Zoran Aragović & BiteMyStyle

Zoran Aragović & BiteMyStyle

Za vrijeme studija sudjeluje na brojim modnim snimanjima za modne magazine, te televiziju pod imenom BiteMyStyle fashion design a svoje medijske početke veže uz rad sa Ines Preindl, voditeljicom i novinarkom, za koju je dizajnirao odjeću i osmišljavao styling. Prvim  uspjehom smatra svoju mini kolekciju na temu srednjeg vijeka prikazanu na završnoj školskoj reviji, a jedan od modela je prikazan naredne godine u Vinkovcima u sklopu Etno revije gdje je osvojio i prvo mjesto.

Nastavlja suradnju sa hrvatskim osobama iz javnog života kao što su Anđa Marić, Lana Klingor, Renata Sopek, Paola Valić i ostale. Uspješno sudjeluje na zagrebačkom Fashion Weeku nekoliko puta, u Osijeku u sklopu Fashion Incubatora, te na brojnim revijama i modnim eventima na kojima se prezentira hrvatska modna scena. Također je radio na glazbenim projektima u Sloveniji. Izradio je odjeću i osmislio styling za slovenske grupe Jararaja i Katelena.

Ono sto čini njegov dizajn prepoznatljivim jesu jednostavni funkcionalni krojevi te kombiniranje različitih tipova tkanina, uzoraka, boja sa upečatljivim i unikatnim detaljima.

Zoran Aragović & BiteMyStyle

Zoran Aragović & BiteMyStyle

Od svjetskih uzora na prvom mjestu su mu John Galliano, najviše zbog njegovog modnog teatra, japanski dizajneri zbog svog pristupa konstrukciji, Christian Lacroix zbog svojeg modnog kolorita, zatim Vivienne Westwood, DSquared i drugi.

Kolekcija za jesen/zimu 2009/2010. pod nazivom Rock The POPe inspirirana je rokerskim detaljima u poznatom aragovićevskom pop-art maniru. Umjereniji kolorit, zlatni i srebrni detalji, čisti i jasni krojevi te tehnika kolažiranja različitih tekstura i uzoraka tkanina dočaravaju svijet BiteMyStylea!






Povezano