Capital.ba

Razgovori sa predstavnicima “Srbijagasa”

05.06.2009. / 21:01

srbijagasSANKT PETERBURG, Na sastanku predsjednika Vlade Republike Srpske Milorada Dodika sa predstavnicima “Srbijagasa” o daljoj realizaciji projekta “Južni tok” dogovoreno je da se u toku iduće sedmice definišu rješenja za određene probleme organizacionog karaktera.

Nakon sastanka sa predstavnicima “Srbijagasa”, koji na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu razgovaraju sa zvaničnicima ruskog “Gasproma”, Dodik je izjavio Srni da će Srpska nastaviti da se bavi ovim pitanjem.

“Ovo je bila prilika da se sa nekim ljudima iz `Gasproma` i `Srbijagasa` pokuša vidjeti na koji način će se ostvariti konekcija u RS u okviru tog projekta”, rekao je Dodik, koji predvodi delegaciju Vlade Srpske koja učestvuje u radu foruma.

Dodik kaže da se delegacija Vlade RS informisala u razgovorima sa predstavnicima ruske kompanije “Zarubrežnjeft” na koji način namjeravaju da dalje realizuju projekat u Republici Srpskoj.

“Njihova namjera je ozbiljna i u tom pogledu neće biti zastoja, što se ogleda u činjenici da su prethodnih dana u finalizaciji projekta kupovine distributivne mreže jednog od lanca benzinskih pumpi u Federaciji BiH, čime žele da prošire svoju ponudu na čitavu BiH. To će sigurno pojačati potrebu za dodatnom proizvodnjom u Rafineriji nafte Brod i Rafineriji ulja Modriča”, istakao je Dodik.

Premijer Srpske je rekao da je sa predstavnicima ruske kompanije “Interal”, koja se bavi proizvodnjom i prometom električne energije, a koja ima određen interes za ulaganje u RS, razgovorao o tome kako dalje unaprijediti međusobne odnose radi realizacije projekata.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!