STIGLA JE: Najluksuznija jahta na svetu! (FOTO)

Sa svojom impresivnom dužinom od 180 metara, brod dostiže brzinu od 30 čvorova, a pokreću ga kombinacija dve turbine i dva dizelova motora ukupne snage 94.000 konjskih snaga

  • 2

"Azzam" najveća privatna jahta na svetu, porinuta je u Bremenu u Nemačkoj. Luksuznu jahtu konstruisala je kompanija "Lursen Jahts".

"Azzam" je dugačka 180 metara, čime je pretekla, dosad najveću, jahtu poznatog Romana Abramoviča "Eclipse".

Jahta koju su konstruisali u kompaniji "Lursen" napravljena je pod budnim okom inženjera Mubaraka Saad al Ahbabia, pošto je on odabrao da bude glavni u svim oblastima razvoja ove lepotice. Njegova želja bila je da napravi veliku luksuznu jahtu sa inovativnim i vanvremenskim dizajnom koja će moći da putuje velikom brzinom, čak i u plitkim vodama.

"Azzam" je cenom od 610 miliona američkih dolara oborila mnoge rekorde, po pitanju dizajna, performansi i tehnologije. Za enterijer je bio zadužen francuski dizajner Kristofer Leoni, koji je ponosan što je uspeo da realizuje sofisticiran i luksuzni prostor.

Impresivno dugačak brod može da postigne brzinu od 30 čvorova, a pokreću ga kombinacija dve turbine i dva dizelova motora ukupne snage 94.000 konjskih snaga. 

To nije sve, konstruisana je u najkraćem mogućem roku, čime je postignut još jedan rekord ne samo u istoriji ove kompanije, već u istoriji konstruisanja jahti uopšte.

Iako vlasnik jahte i dalje nije poznat, spekuliše se da to može biti Šeik Kalifa Bin Zajed Al Nahjan, vladar Ujedinjenih Arapskih Emirata.

(M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • dačo

    12. april 2013 | 13:07

    Četiri bosančerosa i jedan crnogorac su radili na gradnji ove grdosije... Lursen brodogradiliste je i vise nego jako, i najgori posao je placen 11,80€ po satu.

  • Laza Lozac

    12. april 2013 | 07:12

    Sto ti je nafta, a koliko je gladne dece u Agrici?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA