U Galeriji RTS-a juče je otvorena deveta izložba radova prispelih na konkurs za najbolje didaktičko sredstvo. Izložba se organizuje povodom obeležavanja manifestacije „Dani vaspitača“, koju tradicionalno organizuje Udruženje vaspitača Beograda, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

 Na konkurs se prijavilo 56 autora sa svojim igrama, igračkama i zbirkama tekstova za decu predškolskog uzrasta. Svako od ovih didaktičkih sredstava poseduje poseban kvalitet profesionalaca, koji znaju kako funkcioniše svet dece i način na koji ona uče kroz igru.

– Ovo je manifestacija na kojoj se predstavljaju didaktička sredstva koja su osmislili sami vaspitači radeći sa decom tokom protekle godine. Izložba ima takmičarski karakter i već u četvrtak obaviće se žiriranje. Sekretarijat, osim formalne podrške koju pruža Udruženju vaspitača, i materijalno pomaže njihove aktivnosti, tako da njihovo udruženje uvek redovno učestvuje u konkursima društvenih i nevladinih organizacija, kako bi svi njihovi projekti postali održivi. Naša ideja je da pokažemo kako igračke napravljene sa puno mašte, a od jeftinijih i bezbednih materijala, mogu biti daleko vrednije od igračaka koje su danas popularne, rekla je Ljiljana Jovčić, gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu.

Izložba je otvorena za javnost, tako da svi zainteresovani, izdavači, roditelji sa decom i drugi mogu da je posete i upoznaju se sa bogatstvom rada vaspitača. Nagrade za najbolje didaktičko sredstvo biće uručene na završnoj svečanosti Dana vaspitača Beograda u Beogradskom dramskom pozorištu 12. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari