Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vanja Vučenović i šef Kabineta gradonačelnika Aleksandar Petrović primili su juče učenike „Ogden elementary and high school“ iz Čikaga koji su u poseti Novom Sadu.


Ova čikaška škola neguje saradnju sa Trećom beogradskom gimnazijom, i u okviru posete Srbiji cilj im je bio da pored glavnog grada, upoznaju i Novi Sad, koji je administrativni, kulturni i univerzitetski centar Vojvodine, sa zanimljivom kulturom i turističkim potencijalima. Prema rečima njihovih profesora, želja im je bila da posete Gradsku kuću, ali i da se upoznaju sa drugim znamenitostima Novog Sada.

Predstavnici Novog Sada poželeli su učenicima srdačnu dobrodošlicu, i izrazili zadovoljstvo što su imali želju da upoznaju Novi Sad i Srbiju, posebno zbog činjenice da u tom američkom gradu žive brojni građani srpske nacionalnosti. Takođe, oni su istakli da se nadaju da će se nakon ove posete uspostaviti saradnja i sa nekom novosadskom školom, kako bi bili u prilici da razmene znanja i iskustva iz oblasti obrazovanja, ali i da se međusobno upoznaju i druže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari