Završen sastanak državnog vrha: Pred nama teški dani

Tanjug

03. 04. 2013. u 11:59

Državni vrh će narednih dana doneti teške odluke i obavestiće javnost o njima, rekao je savetnik predsednika Marko Đurić posle sastanka državnog vrha

U Predsedništvu Srbije završen je sastanak državnog vrha o Kosovu posle neuspele osme runde pregovora sa Prištinom

PREGOVARAČI STIGLI U PREDSEDNIŠTVO

Delegacija Beograda stigla je nešto posle 12,30 sati na sastanak kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Delegacija je kasno sinoć završila pregovore u Briselu, bez postignutog dogovora, a u Predsedništvo Srbije došli su pravo sa aerodroma.

U zgradu na Andrićevom vencu ušli su premijer Srbije Ivica Dačić, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, potpredsednica vlade zadažuna za evropske integracije Suzana Grubješić, ministar inostranih poslova Ivan Mrkić, Direktor vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin i savetnik predsednika Marko Đurić.


RUŽIĆ: SASTANAK DRŽAVNOG VRHA PO POVRATKU IZ BRISELA

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Branko Ružić izjavio je da se po povratku delegacije Srbije iz Brisela očekuje sastanak državnog vrha. Ružić je to rekao na okruglom stolu Tanjuga „Šta posle 2. aprila“.

POČEO SASTANAK U PREDSEDNIŠTVU

 Počeo sastanak državnog vrha, posle dolaska srpske delegacije iz Brisela, koja je sa aerodroma stigla u zgradu Predsedništva.


ZAVRŠEN SASTANAK

14.31 - Završen sastanak državnog vrha o briselskim pregovorima.

Državni vrh će narednih dana doneti teške odluke i obavestiće javnost o njima, rekao je savetnik predsednika Marko Đurić posle sastanka državnog vrha posle povratka srpske delegacije iz Brisela.

Obistinile su se slutnje da u Briselu neće biti kompromisa. Državni vrh će narednih dana doneti teške odluke i obavestiće javnost o njima, rekao je savetnik predsednika Marko Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (93)

Iz niceg nemoze da se stvori nesto.

03.04.2013. 12:14

Pre nego sto isgube polozaj i kvalifikaciju, izgubice imovinu i novac.

zoki

03.04.2013. 12:24

Pa isto sto i do sada- vi pricu i izbore, narod bedu-redove za reprogram dugova - pa opet iz pocetka! Pitanje je samo kada ce narodu puci pred ocima? E tada vise nece biti price ni sa Tacijem ni sa EU-bice bezanije pa ko se spase! Pamet u glavu-ne lazite vise narod o onome sto je njemu vec jasno, dajte narodu posla i malo dostojanstva-a vi se natezite sa kim hocete i za sta hocete!

ikoz

03.04.2013. 13:24

@zoki - Bio sam mlad,imao oko 20tak godina i problem sa KIM dao se naslutiti iz razgovora sa albancima i srbima. Nisam ni jedne nacije od ove dvije ali mi je iskreno žao što se ne mogu političari dogovoriti .Mislim da i jedni i drugi manipuliraju narodom i da ovakvo stanje samo njima odgovara .35 god. je dugačak period za dogovor .Generacije mladih ljudi doslovno propada Šteta pa da buem malo sebičan i zbog prijatelja sa obe strane kojih imam

Dragiša

03.04.2013. 13:07

Svaka vam čast srpski Sokolovi! Izvojevali ste prvu srpsku pobedu u zadnjih 25 godina. Katolički jezuiti iz Vatikana su nas 25 godina sabili u koncentracioni logor, oružili nas sa Srbima: Srbi katolici tzv.Hrvati, Srbi muslimanima tzv. Bošnjaci, Srbi Makedoncima itd..., svi, svi nam braća samo nam oglavu rade. Katolici su nas zakovali na stub srama pred celim svetom. A sad nas nateruju da rušimo međunarodni pravni poredak i legalizovanjem otimačine teritotrije Srbije.

Dymitr Ogonowski

03.04.2013. 13:12

Sada neprijatelj je SAD a ne Vatican. U II svetskom ratu je bilo drugacije ali vreme se menja.

Bojan @

03.04.2013. 13:19

Ovo sto su Nemacki parlamentarci doneli u Beogradu kao predlog mogu slobodno da kazem jer ne pripadam ni jednoj stranci je takav bezobrazluk i cinizam i nepostovanje prema jednoj drzavi da je to strasno! Pa ovo ni jedna normalna zemlja na svetu ne da ne bi prihvatila,ne bi ni razmotrila.Sami sebe da ukinemo,boze kakav bezobrazluk,kakva drskost samo ! Pa tamo zivi nas narod,to je nas narod,nasa teritorija,nasa zastava,sud,stanica policije.I vi trazite od nas da se samounistimo ???

sinisa

03.04.2013. 14:50

@Lala Lalovic - i tada su ovi isti odlucivali.tvrdoglavi,primitivni,sebicni,nedorasli poslu,jednom recju stetocine. medjutim ima nesto mnogo vaznije,a to je da su legitimno izabrani i da cemo jos 20 godina posle traktorijade imati mogucnost da kukamo nad nasom sudbinom i nepravednim svetskim mocnicima,jer lakse je kukati nego raditi,a taj isti svet ce nas hraniti na kasicicu kao i do sada.

Milan

03.04.2013. 15:01

@Lala Lalovic - Da su probali to malo napacenog naroda dole sto je pukim slucajem prezivelo, vec sutra bi se oni spakovali i napustili dole sve. Mozda bi ih ti primio? Ili da trampite imanja? TI kod Tacija i Haradinaja a oni u Vojvodinu? Najpravicnije.

zoks

03.04.2013. 15:40

@Lala Lalovic - lala@ Ti si lepo prihvatio te lazi u vezu nekakvog plana "z4"!Nikakvog plana tu nije bilo,a da je plan postojao ne bi se kuce Srbima popalile!Te lazi zadrzi za sebe!

sinisa

03.04.2013. 16:38

@Lala Lalovic - kako si ti podlozan toj glupoj propagandi da su svi protiv nas to je strasno. plan z4 je postojao i mi smo ga odbili,a sada sta bi bilo kad bi bilo...

Samo gledam

03.04.2013. 13:37

Čemu frka, tenzije, drama !? K`o da nam neko preti bombardovanjem, ratom !?...Ne damo teritoriju za neko članstvo u tamo neku organizaciju i TAČKA. Ne mora ni jedan Srbin tamo da živi i opet je NAŠE. Eto Albancima najveća moguća autonomija, ljudska prava (zbog kojih smo bombardovani)...kome se ne sviđa nek ide u Albaniju ionako su odatle i došli.

Srki

03.04.2013. 13:40

nista znacajno! Nadam se da ce se sve brzo zaboraviti i da ce vlada sada imati puno vise vremena za unutarnje probleme, pocev od ekonomije i pravosudja. Gospoda iz evrope kad se malo olade nek pozovu na razgovore bez ucena ako te zele, a ako ne zele njihov problem. Srbija na Kosovu ima rezoluciju UN i snage koje to moraju provoditi. Ne mogu uzimati iz rezolucije 1244 samo ono sto im odgovara jer rezolucija nije svedski sto. Znaci i srpska policija mora tamo da bude, i da se vrati 200 000.....

Obozava tudja prava

03.04.2013. 13:44

Ocigledno da crnogorac ne priznaje cinjenice, ali naglasva de je primenjivao pogresno prava.

Jabre

03.04.2013. 13:45

Onaj ko ne zna da kaže ne, takvog niko ne poštuje. Zašto bi ako će se složiti sa svim što kažu i da ispuni sve želje. Počnite da vodite politiku u interesu Srpskog naroda i građana Srbije, branite teritoriju i dižite ekonomiju ništa drugo. A to šta žele Švabe, i Tačiji to nikog ne zanima može se i bez njih !

Miloš

03.04.2013. 13:52

Bog te tvoj ova vest izgleda kao da su stigli naši olimpijci okićeni zlatnim odličjima !? Inače jedini razlog zašto su odbili da nešto potpišu je što im ništa nisu ni ponudili, sem ponižavajućih uslova koji se svode na to da je Kosovo nezavisno i da čak ni taj smokvin list za pokrivanje sramote u vidu kao neke pro forme zajednice nije moguć.

Lovac na prazne hotele

03.04.2013. 13:56

Javite mi kad hotelier pocne da nastupa bespomocno i ocajno. Svi imamo dozu napetosti i nestrpljivo cekamo.

Pera zvrk

03.04.2013. 14:47

Drzavni vrh treba da prestane sa pregovorima u Briselu jel unistise drzavni budzet covece.Moze se i bez EU i bez USA..Sredite lopovluk u drzavi i zivecemo bolje od pola Evrope.

Ljubisa Smederevo

03.04.2013. 14:53

Pih, kakvi bre pregovori, cu da poludim, sa kim to bre.Kupio sam motorku bre, da posecem bre i sljivu pod koju stanu srbi bre!!!!

SD

03.04.2013. 14:53

Dok citam sve mi se prevrce u stomaku a kad vidim slike ko zaseda i odlucuje o buducnosti Srbije pocinjem da se raspadam.Molim Novosti ako moze bez slika.

Brat Djura

03.04.2013. 15:41

@SD - A gde su predhodni koji su se slikali u odelima od 1000 evra i satovima po 10000 i vise hiljada?Sto oni nisu resili pitanje Kosova?Oni su se slikali na sva zvona i na kraju im je odzvonilo.Daj molim te ne pisi svakojake gluposti.

vladica

03.04.2013. 16:05

@SD - Prethodni su znali da u uslovima I odnosu snaga kakava danas vlada u svetu,ne moze nista da se uradi I bas iz tog razloga nisu ni potezali pitanje Kosova .a za satove I odela si u pravu

Brat Djura

03.04.2013. 16:29

@SD - Pa da,zato su nas vozali godinama i nisu prihvatili odgovornost za nas i nase ljude dole na Kosovu.Ili jesi lav ili nisi !!!!!!!!!!!!!!

D.R.V.

03.04.2013. 14:55

Momentalno su jaci,oteli su ga,sto neznaci da ce uvek biti takav raspored snaga.Zato treba trezveno razmisliti pre nego sto se stavi nekakav potpis.Pokloniti ga radi dobijanja nekakvog datuma je prava ludost.Treba te se zapitati gde taj famozni datum vodi?!U E.U. koju maltene niko vise i nevoli?!U E.U. u kojoj same clanice ne zele biti u istu?!U E.U. za koju eksperti predvidjaju da ce se raspasti za 5-6 godina?!Svatite najgore je proslo.Ratovi sankcije i sl.Nemogu nas opet bombardovati.Ili mogu?

Dusan

03.04.2013. 14:59

Hajde donesite vi teske odluke, pa cemo onda mi. Nece nam biti lako. Plakacemo, vise vi nego mi, ali sto se mora nije tesko.

momcilo

03.04.2013. 14:59

pa ovi ministri nisu u stanju da se obuku kao sto to dolikuje ministrima, a ne da donose pravilne odluke. mislim da nigde u svetu nepostoji ovakav javasluk, i ovakvo nepostovanje drzavne sluzbe. sto je previse , stvarno je previse, zele vlast , a takodje zele da se nose kao obicni ulicari , neverovatno. Ako zele u tu tamo njihovu EU , pa onda se i ponasajte tako, stvarno su odvratni prema narodu, uzas , neverovatno, izruguju se narodu u oci.

zoran

03.04.2013. 15:01

Koja je svrha postici navodni dogovor /koji nama i narodu na Kosovu i Metohiji ne odgovara/ samo da bi se navodno dobila neka naklonost EU i dobio neki datum kojim se samo dobija mogucnost da se dobije mogucnost za dobijanje neizvesnih i nedoglednih pregovora sa EU. Prakticno se ne dobija nista konkretno a potencijalno se samo daje mnogo za obecnje za nesto sto je fikcija a u sustini i dalje smo u raljama ucena i nedoslednosti EU koje nemaju kraja. Treba insistirati na konkretnim sporazumima

iz glave

03.04.2013. 15:04

odlično, nema dogovora, sad pamet u glavu i duz i slušajte želje svog naroda koje treba da vas uz Ustav i Zakone Srbije i OUN vode ka rešenju, a ne da putem masmedija demokratski dovoljnoom broju gradjana usadjujete vaše tajno preuzete obaveze kao naše ideje.

vladimir bukvic

03.04.2013. 15:05

Veoma sam zadovoljan sto nista nije prihvaceno videcemo dokle , nego me interesuje da li je Marko Djuric toliki potkovan da bude savetnik predsednika.Covek nam vec deset dana prica o nekim teskim danima kao da nam je dosad teklo med i mleko.

Time Out

03.04.2013. 15:31

Nije situacija idealna, ali moglo je i gore, posto su Dacic i Grubjesic bili spremni da potpisu sporazum. Dosta smo mi uradili, sto se tice pregovora. Aleksandar Vucic je jasno rekao da Srbija nema gde vise da popusti.

gaga

03.04.2013. 15:32

Samo vas slusam sta pricate....pa zamislite kako je ovim jadnim politicarima koliku su oni odgovornost imali juce i opet su ispali krivi.Ne slazem se sa nekim stavovima A.Vucica ali covek bas ima herca i bas se bori za svoj narod maksimalno nije iydajnik da dozvoli da nas Albanci i dalje ponizavaju.Dosta je bilo!

BRAT

03.04.2013. 15:49

Teški jesu ali moramo dalje jer nema nazad , verujem ovim ljudoma i nadam se da će Srbija imati sa njima i bolje dane.

lidija simic

03.04.2013. 15:55

Nema teskih odluka. Neka zapad razmrsi ono sto je zamrsio. Dosta je poniznosti i diktata .Eto dokle nas je to dovelo.Pravimo ustupke onima koji nikada nisu zahvalni i zadovoljmi, vec nastavljaju da traze- jos i jos. Dokle?

GABI

03.04.2013. 16:00

Samo napred problem mora da se reši , teški dani su pred nama a i iza nas kada smo uspeli da stanemo na put razbijanju i pljačkanju zemlje moćićemo i ovaj problem sa Šrištinom da rećimo, veruje narod u onog koga je birao i izabrao na izborima.

Panonski

03.04.2013. 16:04

Nije kraj pregovora. Sad vidim koliko je bilo vazno sto je Vucic bio na pregovorima. Ocigledno su ostali clanovi nase delegacije hteli da prihvate sve. Prihvatice Vucic ono sto mora, ali morace i Pristina da malo popusti.

STANA

03.04.2013. 16:07

Pregovore treba nastaviti i tražiti najbolje rešenje za naš narod bez obzira na sve ucene način postoji ali ako smo složni i imamo jedan isti cilj onda ćemo lakše doći do njega.

Sara81

03.04.2013. 16:12

Bivsi radikali kao sto kazetem ne vode drzavu u propastm, nego se koliko ja slusam vesti, povlace iz pregovora ako Srbija ne dobije ono sto zasluzuje. Nisam cula da su otisli tamo da daju Kosovo.

Smirna T

03.04.2013. 16:13

Sve je bolje nego saginjanje glave,odsustvo ponosa.Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić je pokazao odlučnost da se bori za principe,stavove.Pokazao je Tačiju da je tvrd orah,da nije spreman da prihvati pretnje,ucene.

panchevac86

03.04.2013. 16:16

Ovde se zaista ne zna sta ce biti, ali jedno je sigurno - da juce nije bilo onih povisenih tonova od strane vicepremijera, mogli bi da se oprostimo od pozitivnog zavrsetka dijaloga. Meni nikako nije mirisalo na lepo to sto je Ivica bio glavni u pregovorima...ipak znamo kako su se crveni ponasali u vezi sa KiM...ko zna sta bi bilo da se juce nije izdesavalo ono sto se izdesavalo.

Achernar

03.04.2013. 16:19

Ovo sto se sada desava je skoro tragedija za celu naciju a ne samo za ovog ili onog. Problem koji imamo je zajednicki – Srpski. Ne pripada ni jednoj stranci, niti treba da stoji na ledjima jednog ili 2, 3 politicara. Ovde se vodi borba za Srpstvo i to se borba vodi kao sto izgleda protiv celog sveta.

Sabik

03.04.2013. 16:36

Najvise kukaju za Kosovo oni isti koji su rasproadali kuce Albancima za silne pare, mnogo vise nego sto te kuce imaju materijalnu vrednost. Kupili stanove po beogradu i drugim gradovima u Srbiji i glume izbeglice, a ti Srbijo placaj, rodi pare, da kesiras kosovarima za „dusevnu bol.” Dok mi srbi ovde umiremo decenijama. Ko ce nas da kesira za nasu dusevnu bol. Sto svi ispadose veci Srbi od nas , pa pune dzepove parama na kontu patriotizma.

Ursa Major

03.04.2013. 16:55

Ovim pregovorima koliko vidim kraj se ne nazire. A nase sanse su previse lose, zahvaljujuci podrsci koji imaju Albanci, zato su se tako i osilili. Mi bolje da gledamo svoja posla, da sredimo svoju drzavu.

Singidunum

03.04.2013. 17:08

Ako ne mozemo da ih pobedimo , barem da im pomrsimo konce. Ili imamo podjednaka prava da budemo saslusani ili nista od svega. Pa kad smo se mi zaglavili nek se zaglave i oni.

milanche26

03.04.2013. 17:13

Ako se pod teskim odlukama smatra odustajanje od EU, i nece biti nesto posebno tesko, jer je EU pokazala svoje pravo lice. Ali ova vlada bar nece biti zapamcena po tome da je prodala svoju juznu pokrajinu za neko clanstvo, koje bi se ko zna kada obistinilo.

Grbavica

03.04.2013. 17:30

Pred vama (vladajucom garniturom) su teski dani!Napaceni i prevareni Srbi na Kosmetu imaju samo jednu sansu,a to je da uzmu stvar u svoje ruke kao mi u Republici Srpskoj.Ova vlast moze da ostane na vlasti samo ako prizna Kosmet,a njihovi apetiti su izuzetno veliki.Za vas ne postoji Skupstina i Vlada o svemu odlucuju tri covjeka...SRAMOTNO

PEcanac

03.04.2013. 18:42

@Grbavica - Bosanac,,pa bas zbog vas i vaseg dodika je srbija izgubila Kosovo,,koje stvari ste uzeli u ruci? dodo vas doveo do prosjackog stapa, za hljeba nemate

Mirijevac

03.04.2013. 19:02

@Grbavica - Pozicija Srba u RS i na Kosovu ne može da se stavlja u istu ravan. U BiH je besneo građanski rat, i vojska RS je držala dobar deo teritorije pod svojom kontrolom. Srbi na Kosmetu nemaju ni vojne ni paravojne jedinice koje bi im garantovale bezbednost. Rat u BiH je morao biti prekinut i Srbi su zbog saradnje dobili entitet RS, dok me pozicija Srba na Kosovu više podseća na poziciju Srba iz RSK. Zato samo diplomatija i pregovori, rat je kao mogućnost isključen. Podrška državnom vrhu!

Grbavica

03.04.2013. 21:04

@Grbavica - Milorada ja jos nisam cuo da kaze da ce narod da umra ako ne udjemo u EU.Samo znam da Srbi sa Kosmeta imaju punu podrsku nas u Republici Srpskoj.Jedne male Pale su imale veci mitng podrske Srbima na Kosmetu nego vi u Beogradu...

Aleksandar69

03.04.2013. 18:08

Teski dani? Teski dani za vas politicare ,sto necete moci naci odgovarajuce reci za poraz.A da je tesko,to narod zna i sam, vec poodavno.

ivaan

03.04.2013. 18:52

Verujem da je izuzetno težak period ispred naše zemlje. Doveli su nas do momenta kada moraju da se donesu teške i bolne odluke. Ja ipak verujem u državni vrh da će učiniti sve što je do naše države da se do rešenja dođe!

Marija

03.04.2013. 18:53

Imamo rezolucije i nje treba da se pridrzavamo,na sve ostalo ne treba pristati...

Marija

03.04.2013. 18:53

Postoje stvari koje Beograd ne moze da prihvati, ali i stvari koje ne sme da odbije

vanja

03.04.2013. 19:14

Da smo pitanje Kosova rešili pre 10 godina sve bi dans izgledalo mnogo bolje. Ono što smo tada mogli imati danas više ne.

Istok

03.04.2013. 20:02

Treba citati izmedju redova. "Dogovor" je postignut samo je sada pitanje kako to saopstiti javnosti.Sta to znaci, "donecemo teske odluke"? Potpuno je jasno da je EU zavrsila svoj posao, nasim kvazi politicarima je ostalo da to nekako upakuju.

Tarabicevic

03.04.2013. 20:36

Priprema okupacije Srbije je davno pripremljena,dogadaji su to potvrdili, ipak zavrsne operacije krecu 2000te,nova vlast prima i klanja se agresorima i krece isporuka branitelja, unistavanje ekonimije i zaduzivanje,danas je trecina spremna na sve protiv Srbije i komplet je na strani okupatora, imaju sve cak i medije,druga trecina bi da sedi na dve stolice i samo ceka kojem ce se carstvu privoleti a treca trecina bi spasavala sta moze samo da ima snage, dakle!? Narode a ti ?

vanja

03.04.2013. 21:41

Nažalost dobili smo ono čega smo se najviše bojali.Jedno veliko ništa i nemogućnost da o bilo čemu razmislimo.Priština je jasno pokazala da nije spremna ni za dogovor ni za ustupke!

Anonimus

03.04.2013. 21:52

Ne zahtevamo idealno, ne odbijamo ništa unapred, ali to što želi administracija Prištine nikada neće biti moguće

Anonimus

03.04.2013. 21:52

Nista od ovoga ne bi bilo da se prethodnici malo vise zalagali za pregovore i za Kosovo...

Gruja

03.04.2013. 22:15

Mislim da će naši ljudi na Kosovu moći da odahnu i nadam se da su se uverili da ih Srbija nije zaboravila! Tači neće da prizna, ali tako je..

Gruja

03.04.2013. 22:33

Jos jedan dokaz u nizu da Vucic stiti interese Srbije i njenog naroda.Hvala mu na tome!

trsa

03.04.2013. 22:52

Svaki iole razuman covek je svestan situacije u kojoj smo trenutno...greska je napravljena pre mnogo godina.

Sven

04.04.2013. 09:05

@trsa - Vi Srbi nikako da shvatite jednu cinjenicu. Kosovo je samostalna drzava i sto prije to priznate to bolje za vas. Jasno mi je da je ta odluka uzasno teska, ali ju morate donjeti. Isto onako kako je de Gaulle donio odluku, da prizna neovisnost Alzira. Nikada Kosovo nece biti Srbija. Mala kazna za sve sto ste ucinili u 90-tim godinama.

Mikan

03.04.2013. 23:13

Mozda je i bolje sto pregovori nisu uspeli. Ko zna kakav bi se sporazum potpisao. Neka se drzavni vrh sada dogovori sta cemo i kako cemo dalje i sto je najvaznije neka sacuvaju jedinstvo. Dosta nas je vise nesloga kostala.

Ascient Serbs

03.04.2013. 23:19

Vazno je da nismo sagli glavu i pokunjeno radilipo njihovim naredjenjima. Srbiaj je p[ocela borbu koja se nece skoro zavrsiti, ali nece se ni proglasiti nezavisnost kosova. Sve sto smo pokazali u ovim pregovorima nam samo sluzi na cast, a oni nek vide kako ce sa nama da izadju na kraj.

Borovnica

03.04.2013. 23:24

Ovde jedino da igramo igru izmoravanje protivnika, da ih vucemo po tim razgovorima pa ko pre pukne. Oni su toliko bezobrazni i drski da ih treba naterati da nose sopstveni krst sve dok im ne dosadi.

vanja

04.04.2013. 00:17

Koliko goda da je Srbiji teško ne možemo i nesmemo odustati.Krenuli smo u tu borbi i znali smo da možemo dobiti jedan nepopularan kraj. Ali moramo dalje.Možda rešenje negde postoji!

Dragana Durkovic

04.04.2013. 06:42

Za ljude koji su spremni da se uhvate u kostac sa problemom uvek ima resenja

Dragana Durkovic

04.04.2013. 06:42

Niko nije ni mislio da imamo sanse za neki dogovor,da su hteli da se dogovaraju ne bi nam otimali Kosovo

ps

04.04.2013. 10:12

Manite se sranačkih interesa i sedenja na dve stolice,već se okrente narodu koji vas je birao i ispunite ona obećanja koja ste dali.

Zelena trava doma mog

04.04.2013. 14:07

Najbitnije je da imamo zajednicki cilj i stav, a to ej da nismo mi ti koji nesto trazimo, nego je druga strana ona koja trazi nesto sto je tudje. Treba biti tvrd i po cenu navodne Evropske unije, koja iovako nista dobro ne donosi, jasno je iz iskustva.

La Luna

04.04.2013. 14:08

Dobro je da je barem Vucic od pokazao neslaganje i bes. Barem da vide da nismo slabi igraci. Trebalo bi da nastavimo da se durimo, ako mi ne dobijemo svoj deo barem dan i oni ne budu zadovoljni onim na cemu je ostalo.

Svaka cast

04.04.2013. 14:10

Treba im skinuti kapu za trud. Ne slazem se sa svime sto rade, ali Dacic a posebno Vucic su pokazali, neverovatan trud i pozrtvovanost da se bore sa vetrenjacama. Ne bila im u kozi!

Pavle Ru

04.04.2013. 14:23

Narod Kosova je srpski narod..infrastruktura, fabrike, škole, bolnice verski i kulturni spomenici i zdanja, srpska groblja...sve je to na Kosovu srpsko! Dokle više ucena i pretnji? Srbija se saginjati neće, valjda im je jasno nakon ovakvog Vučićevog stava!

Zoran1

05.04.2013. 04:04

Ovo nisu teski dani za vas, daleko vam tezi dani dolaze kada narod shvati da ste prodali Kosovo.

Demetra

06.04.2013. 12:04

Aleksandar Vučić nikada neće potpisati ni jedan papair koji nije u interesu naše države i našeg naroda. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću taj sporazum nije potpisan. Državni vrh mora da se izbori za dobijanje 9 tačaka koji će našu državu zaista izvući iz krize.

vuk

08.04.2013. 13:53

Problem je što će naši političari prvo "dostojanstveno" odbiti ovu ponudu a onda kad nas pritisnu posle par godina, će prihvatiti duplo goru ponudu...sada im Ahtisarijev plan zvuči fenomenalno ali prošao voz...i tako već 100 puta