Češki patrijarh napravio desetoro dece?!

"Postoje dokazi, fotografije i drugi materijali. Čak i sa adresama tih žena. Radi se o troje do desetoro dece", kazao je češkoj TV "Nova" sekretar praške parohije pravoslavne crkve Ladislav Milko

  • 3

Patrijarh Pravoslavne crkve u češkim i slovačkim zemljama mitropolit Krištof optužen je da sa nekoliko ljubavnica ima najmanje troje, a možda čak i desetoro vanbračne dece.

- Postoje dokazi, fotografije i drugi materijali. Čak i sa adresama tih žena. Radi se o troje do desetoro dece - kazao je češkoj TV "Nova" sekretar praške parohije pravoslavne crkve Ladislav Milko.

U optužnici pripremljenoj za crkveni sud navodi se da je ljubavna veza Krištofa sa suprugom jednog od pravoslavnih sveštenika trajala sedam godina.

Patrijarh češke crkve odbacuje sve optužbe.

- Imam dvoje dece, ali iz vremena pre nego što sam se zamonašio. Ni za kakvu drugu decu ne znam. Video sam, doduše, neke fotografije, ali one su sa javnih sastanaka i ne ukazuju da sa nekom od njih imam vezu - rekao je češki velikodostojnik.

Episkopi pravoslavne crkve uskoro bi trebalo da odluče da li su optužbe verodostojne.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetac

    3. april 2013 | 13:43

    Sve cestitke tako se bori protiv bele kuge a ne kod nas femkaju se do 45 godine posle mogu samo u penziju sve majke do bola

  • Bosnjak

    4. april 2013 | 06:08

    Ovako bi trebali ovi serpski ''popovi'' mozda bi im dobro doslo za promenu od pedofilije...

  • русија

    4. april 2013 | 04:39

    да, има их између 10 и 160...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA