Vesti

0

Unapređenje i disciplinski postupak protiv uzbunjivačice

Autor: SA

Izvor: Danas

Unapređenje i disciplinski postupak protiv uzbunjivačice

"Nakon dolaska novog upravnika niškog KPZ Aleksandra Grbovića prošlog meseca još nije jasno da li će on i njegov tim insistirati na potpunom raščišćavanju kriminala i korupcije ili na zataškavanju problema, kao što se činilo godinama unazad. Ilustracija za to je i činjenica da je Krstićeva vraćena na funkciju načelnice Službe za obuku i upošljavanje, sa kojeg je u julu prošle godine premeštena na niže mesto, šefice Odseka za komercijalne poslove, pošto je uporno ukazivala na zloupotrebe, ali i obaveštenje da će se protiv nje voditi disciplinski postupak", rekli su izvori Danasa iz KZP-a.

Postupak je pokrenula prethodna zatvorska uprava, jer je Valentina Krstić navodno teže povredila radnu disciplinu tako što se na memorandumu KPZ-a zvanično obratila policiji, ukazujući da se dokazi o sumnjivim poslovima iznose i uništavaju.

Krstićeva je suspendovana krajem februara, ali je uprava KPZ-a tu odluku stavila van snage nakon što je to zahtevao ministar pravde Nikola Selaković.

Prethodno su Agencija za borbu protiv korupcije, zaštitnik građana, poverenik za informacije od javnog značaja i Misija OEBS u Srbiji ocenili da suspenzija i disciplinski postupak protiv Krstićeve predstavljaju nedopustivu odmazdu zbog njenog ukazivanja na mogući kriminal i korupciju. Istovremeno, zamenik upravnika KPZ-a Gordan Božić, koji je tada bio v.d. upravnika, napustio je ovu ustanovu pošto mu "nije produžen ugovor o radu".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR