Knjaževac: Sahranjena starica Olga Cvetković

LJ. T. - M. R.

01. 04. 2013. u 19:29

Olga Cvetković, koja je od posledica povređivanja u Gerontološkom centru u Knjaževcu, preminula u KBC Niš, sahranjena je u knjaževačkom selu Novo Korito

STARICA Olga Cvetković (83), koja je od posledica povređivanja u Gerontološkom centru u Knjaževcu, preminula u Kliničko-bolničkom centru u Nišu, sahranjena je u ponedeljak u knjaževačkom selu Novo Korito. Obdukcija tela je, kako kažu u ovom centru, obavljena, i zasad nisu poznati tačni uzroci smrti, mada se sumnja na sepsu.

- Cvetkovićevoj je pozlilo pre nekoliko dana, nakon čega smo je odmah poslali u Hitnu pomoć u Knjaževcu - kaže Saša Ignjatović, direktor Gerontološkog centra u Knjaževcu. - Kako je ustanovljeno pregledom, ona je imala aritmiju i bio joj je povećan broj leukocita, zbog čega je upućena u niški KBC.

Podsetimo, u noći između 11. i 12. marta, po zvaničnoj verziji, došlo je do sukoba u toaletu između Cvetkovićeve i korisnice Centra, gluvoneme B. T. (76), koja je, navodno, tada Olgi iskopala oči i polomila joj šest rebara. B. T. je, u međuvremenu uhapšena i određen joj je jednomesečni pritvor.

Posle prvog prijema u niški Klinički centar, teško povređena starica je u razgovoru sa policajcima, optužila međutim jednu medicinsku sestru Gerontološkog centra u Knjaževcu da joj je iskopala oči. Izjavila je kako je sestra bila iziritirana zato što je ona odbila da popije lek, „pa je počela rukama da joj na silu otvara usta, udaravši je po grudima, da bi joj na kraju iskopala oči“.

Ovu izjavu Olge Cvetković policajcima, dosad niko nije javno demantovao. Lekari su tada rekli da je starica, posle prijema bila uračunljiva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

GoraN

02.04.2013. 01:03

Posle svega sto je dozivela u proteklih mesec dana, ovo je za nju najpovoljniji ishod. Kazna za krivca? Ni jedna kazna nije kazna ako pocinilac tokom izdrzavanja iste svakodnevno ne zavidi svojim zrtvama.

Dusica

02.04.2013. 08:49

Ima li u ovoj zemlji zakona? Ovo je cudovisno. Ne procesuira se pravi krivac (verovatno med. sestra) jer je rec o starici. U ovoj zemlji zivot starih je bezvredan, a naročito u ustanovama tz. socijalne zaštite. Zaboravljaju odgovorni da će i oni ostariti, a biva "kako poseješ tako ćeš požnjeti.

Deki

02.04.2013. 11:27

@Dusica - Dušice, gde vi živite? Pa kada sam više puta vapio za hitnom pomoći, za svoju teško bolesnu majku, u sred Beograda, nisu hteli da reaguju, jer su procenili da je ona "pri kraju"?!! To se zove tercijarni bolesnik, kakva je bila i ova starica, pretpostavljam. Mi smo svi za njih samo organizmi, da se daleko bilo ne bi emotivno unosili i potresali nad našim sudbinama. To sam čuo od rođaka, koji je nedavno postao doktor medicine. Ali taj "tercijarni" bolesnik je nečija majka,baka..

Aleksandar69

02.04.2013. 13:00

@Dusica - A taj tvoj rodjak,je izgleda naucio sta treba pre da radi,u odnosu na ono sto ga veze zakletva koju je polozio.ILi je i on kao i svi ostali,kao onaj fudbaler sto nece da peva srpsku himnu!

Deki

02.04.2013. 15:12

@Dusica - Taj moj rođak Aco69, je ekspresno završio medicinu kao student generacije,vrhunski odlikaš i dete za primer u svakom pogledu.Ne uzimaj ga pogrdno u usta,stvarno nije zaslužio.To sam ga ja lično ispitivao,čudeći se takvom,po nekada gotovo neljudskom odnosu doktora prema pacijentima.Tada sam saznao da oni u stvari svakoga od nas posmatraju kao organizam,ma koliko ti to surovo izgledalo.On trenutno nikoga ne posmatra,jer nemamo 5000 evra za stažiranje,to traže oni što pevaju himnu.

Miodrag

02.04.2013. 09:10

bog da joj dusu prosti. Zlo i naopako ako se izvuce ta medicinska sestra ,jer vec do sada je opao moral i profesionalna cast osobama koje se bave starima,jer ih gledaju kao sredstvo za postizanje materijalne koristi ,preko uzimanja nadoknada od strane drzave ,onda otimanjem nekretnina i beskrupuloznim zanemarivanje. Ovo je sada signal da se vise fizicka brutalna izivljavanja cak i ne kriju ,vec neumesno brane kroz lazna svedocenja.Koliko ima jos pretnji i batina. Sudski spor za pare i zatvor!!!

Biki

02.04.2013. 11:17

Strasno, sta reci-nazalost jako smo postali sebicni,pokvareni,zavisni i zli.Veliki je greh uraditi ovako nesto bespomocnoj zeni ,umesto da joj pomognemo mi ubijamo.Da li ta sestra ima imalo savesti i babu ili majku da misli na to sto je uradila.

anita

02.04.2013. 12:09

strasno da strasnije nemoze biti. moj savet cerki preminule je da istera pravdu, ne samo zbog svoje majke vec svih starih ljudi u ovoj zemlji koji su svakodnevne zrtve raznoraznih maltretiranja. medicinska 'sestra' mora da se osudi za ubistvo, ali s obzirom da je ovo srbija verovatno ce nastaviti da radi a mozda biti i unapredjenja.

Beogradjanin

02.04.2013. 14:04

detektor lazi treba da otkrije da li je sestra to uradila...nije moguce proliti toliku krv a ne ostaviti tragove...

Buba

03.04.2013. 13:32

Jadna starica je sada mrtva i oslobodila se muka,ali zasto ne pisete o toj medicinskoj sestri o kojoj je starica pricala.Zasto se niko ne pita kako to da niko nije cuo zapomaganje te zene,zar tamo rade samo gluvo osoblje.Tako nesto je mogao da ucini samo neko ko je mladji ji jaci od te nesrecne zene.SRAMOTA!