• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povređena deca dobro, drugari ostaju

Devojčica koja je teško povređena u Sokobanji, kada se polomio stub ringišpila, uspešno se oporavlja, svesna i je i komunikativna, sa stabilnim vitalnim funkcijama. Troje od još sedmoro povređene dece danas će biti pušteno kući iz bolnice. Njihovi drugari ostaju na rekreativnoj.

Devojčica je sa korektnim motoričkim funkcijama i stekli su se uslovi da sa odeljenja intenzivne nege bude prevedena na regularno odeljenje, kazao je Tanjugu neurohirurg prof. dr Ivan Stefanović.

On je napomenuo da će ona biti pod stalnim nadzorom lekara u skladu sa povredama i rizicima koje te povrede nose.

Devetoro učenika je juče povređeno, od kojih devojčica teže, kada se polomio stub ringišpila u izletištu Borići u Sokobanji. Slobode su lišeni vlasnica ringišpila i jedan radnik.

Direktorka Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju niškog Kliničkog centra prof. dr Anđelka Slavković, gde je smešteno još sedmoro povređene dece, rekla je Tanjugu da su sva deca dobro i da će troje njih danas biti otpušteno sa te klinike. Još četvoro dece biće zadržano kako bi neke analize bile ponovljene, napomenula je Slavković.

Ministar prosvete u Vladi Srbije Žarko Obradović izjavio je da je devojčica koja je imala najtežu povredu posle nesreće na ringišpilu u Soko Banji dobro, kao i ostali povređeni, i da bi troje ili četvoro njih već danas trebalo da se vrate kućama u Kruševac, a još troje sutra.

Obradović je, posle posete povređenoj deci u niškoj bolnici, rekao da je Ministarstvo poslalo po jednog prosvetnog inspektora u školu u Kruševcu i u Soko Banju, kako bi proverili sve detalje oko rekreativne nastave.

U školi će se, naveo je on, proveriti da li je ta nastava planirana u okviru godišnjeg plana rada, da li je eventualno menjan datum odlaska i zašto, kao i da li je to urađeno u skladu sa propisima.

Prema rečima Obradovića, prosvetni inspektor će u Soko banji pokušati da utvrdi da li je učitelj ispravno uradio sve što je vezano za izvođenje nastave, koja se sastoji iz obrazovnog i rekreativnog dela i da li je sve isplanirao kako treba.

Drugari povređenih đaka, prvaci kruševačke OŠ "Nada Pavlović", ostaće u Sokobanji po odluci svojih roditelja, uprkos nesreći.

Na ssatanku roditelja dogovoreno je da se sa rekreativne nastave vrati samo dvoje dece, na zahtev njihovih porodica.

Škola je roditeljski sastanak sazvala za danas, dan po nesreći u Sokobanji gde je od petka 87 prvaka na rekreativnoj nastavi.

"Na sastanku su bila 63 roditelja i svi su se saglasili da deca treba da ostanu na rekreativnoj nastavi, a još nekoliko je saglasnost dalo telefonom", rekla je Agenciji Beta sekretar škole Biljana Cekić.

Direktorka OŠ "Nada Popović" Jelena Ivanović je kazala da je škola spremna da decu vrati i pojedinačno, ukoliko to neko od roditelja zatraži, dodavši da se dvoje dece već vratilo.

Sastanku nisu prisustvovali roditelji povređenih đaka koji su u Kliničko-bolničkom centru u Nišu uz svoju decu.

U Gradskoj upravi agenciji Beta je rečeno da je poslat kombi da bi u Kruševac vratio decu čiji roditelji su to zatražili.

(Tanjug, foto ilustracija: Guliver /Getty Images)

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

zora

Hvala Bogu da je dete van životne opasnosti.Saosećam sa roditeljima.Čestitke lekarima.

special image