Bivšem gradonačelniku Leskovca pritvor do 30 dana

I. M.

29. 03. 2013. u 20:00

Leskovački naprednjaci demantuju optužbe da vode hajku protiv Demokratske stranke. Dvojica osumnjičenih biznismena i dalje nisu dostupna policiji i tužilaštvu

LESKOVAC - Istražni sudija Višeg suda Nebojša Stojičić odredio je pritvor do 30 dana bivšem gradonačelniku Leskovca i lideru lokalnog DS Slobodanu Kociću (46), bivšoj direktorki Direkcije za urbanizam i izgradnju Dragani Stošić (46), dvojici radnika Direkcije Draganu Marjanoviću (52) i Ivanu Đokiću (39), koji su radili kao nadzorni organi i šefu gradilišta firme "Produkt" iz Pečenjevca Mitki Kostadonovoj (49). Osumnjičena radnica Direkcije Ljiljana Ivković (46) puštena je da se brani sa slobode.

- Pokrenuta je istraga za osam osoba od kojih je šest saslušano, jer Radovan Jovanović (58), vlasnik Preduzeća "Produkt", i Aleksandar Čogurić (42), vlasnik firme "Energosistem Čogurić", nisu dostupni pa se istraga vodi u odsustvu. Sumnja se da su pritvoreni zloupotrebom položaja naneli štetu gradskoj kasi za oko 73,8 miliona dinara.

Aktuelni gradonačelnik Goran Cvetanović (SNS) odbacio je optužbe da je ta stranka odgovorna za hapšenje njegovog Kocića i da vodi hajku protiv DS. On je na konferenciji za novinare kazao da su oni samo obavešteni o zatečenim nezakonitostima i da se spisak zloupotreba bivše vlasti ne završava na slučajevima zbog kojih je sa Kocićem pritvoreno i petoro saradnika.

- Da to nismo uradili bili bismo saučesnici. Sa istražnim organima ćemo sarađivati i dalje, jer vlast više ne može da bude paravan za mahinacije, samovlašće, bahatost i lopovluk - rekao je Cvetanović.

UČI OD VELIČKOVIĆA
POMOĆNIK gradonačelnika Gojko Veličković odbacio je optužbe demokrata da se sprovodi hajka. On je prvostepeno osuđen na 10 godina zatvora, jer je u njegovom mandatu predsednika opštine nestalo oko 10 miliona dinara socijalne pomoći. Cvetanović je tim povodom ponovio da niko nije kriv dok se to ne dokaže ističući da je Veličković njegov pomoćnik jer "od tog čoveka može mnogo toga da se nauči". Saopšteno je i to da će Gojko Veličković uskoro i zvanično postati član SNS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Branko

29.03.2013. 20:30

Mislim da je ovo primer političkog obračuna u kome će pravosuđe "odigrati" svoju nepoštenu i neprofesionalnu ulogu. Primer, kako sudska vlast postaje "sluga" izvršne vlasti.

Jony

30.03.2013. 09:34

@Branko - Ja se pitam kako uvek na javnim konkursima poslove ili projekte uvek dobijaju rodjaci, prijatelji i kumovi ljudi koji su u tom vremenu na vlasti. Samo, do sada, na to se gledalo kao na sastavni deo nasheg drushtva. Nisan ni za ni protiv nijedne stranke, osim mozda URS, ali mislim da politichki pritisak moze da pokrene postupak, ali bez bar nekih dokaza, ne moze da odrzi sluchaj pred sudom. Tako da ako su gore navedeni nevini, nemaju chega da se plashe.

juzna pruga

29.03.2013. 20:53

Leskovac je grad podzemlja u punom smislu te reči. Dobro da je konačno došao i red na nas, da imamo mogućnost da dobijemo uređen grad, a ne bogate kriminalce koji voze skupe limuzine po urnisanim gradskim ulicama. Samo napred i ne zaboravite na sud, policiju i tužilaštvo.

Najlon

29.03.2013. 22:56

Sto pre i hitnije treba uhapsiti onu dvojica takozvanih bizismena sto su nestali, da nekidnu van zemlje.