Šalteri EPS-a radiće i u nedelju

FoNet

29. 03. 2013. u 16:24

Zbog velikog interesovanja za potpisivanje sporazuma o otplati duga za električnu energiju, uz otpis kamate, elektrodistribucije će organizovati pojačan rad šalterskih službi u subotu i nedelju

BEOGRAD - Zbog velikog interesovanja kupaca za potpisivanje sporazuma o otplati duga za električnu energiju iz 2012. godine, uz otpis kamate, elektrodistribucije Eletroprivrede Srbije (EPS) organizovaće pojačan rad šalterskih službi u subotu i nedelju, piše u saopštenju EPS.

Rad u nedelju organizovaće se zato što toga dana, 31. marta, ističe rok do kada je odlukom Upravnog odbora EPS oročena akcija "Bez kamate, na rate" i do kada mogu da se podnose zahtevi za sporazume, dogovoreno je na današnjem sastanku sa direktorima direkcija za trgovinu privrednih društava za distribuciju.

Na sastanku je rečeno da će distribucije učiniti dodatni napor da svima koji žele da potpišu sporazume omoguće da zahteve podnesu u datom roku, jer se ima u vidu da deo kupaca nije bio u mogućnosti da blagovremeno ispuni osnovni uslov za ovu pogodnost, to jest da izmiri račune iz prvih meseci ove godine.

Na sastanku je konstatovano da je do 29. marta sporazume potpisalo 51.400 kupaca, kojima su se obavezali da će u ratama otplatiti više od 2,2 milijarde dinara duga iz prošle godine, a najviše sporazuma potpisano je u Kraljevu.

Uz ove sporazume otpisano je oko 600 miliona dinara kamate na osnovni dug.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Peci

29.03.2013. 23:40

Obican marketing!Zeleo sam da namirim dug od 74.000din na rate, kada sam otisao na salter objasnili su mi da moram da uplatim min.37.500, a ostatak na 3 jednake rate. Ja da imam toliku platu koliko bi trebao da iznosi prva rata ja ne bih ni kasnio sa placanjem racuna. Kada sam im rekao da su saopstili da se moze platiti na 12 mesecnih rata, oni su mi rekli da to vazi samo za velike cifre. Naravno da ono sto sam potrosio trebam i da platim ali treba izaci ljudima u susret, ipak je kriza!

Mirjana Hnilička

30.03.2013. 14:24

Mogu da rade i noću. Ko ima da plati, platiće, ko nema na radno vreme ne gleda.