Vesti

0

Dačić: Policija štiti 58 ličnosti

Autor: VS

Izvor: Tanjug/Novi magazin

Dačić: Policija štiti 58 ličnosti

Dačić je odgovarajući na pitanja poslanika republičkog parlamenta rekao da je poslednjih godina "prava poplava" onih koji su tražili obezbeđenje od MUP-a.

"Kad tome dodamo obezbeđenje koje vrše vojne službe, BIA, sigurno je da je taj broj jako veliki. Uprava za obezbeđenje ličnosti MUP-a Srbije štiti njih 58", rekao je premijer Srbije.

Podsećanja radi, u obezbeđenju bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića radili su pripadnici vojne jedinice "Kobre".

Prema Dačićevim rečima, policijsko obezbeđenje koje ih prati imaju gotovo svi lideri parlamentarnih stranaka, osim lidera JS-a Dragana Markovića i lidera DSS-a Vojislava Koštunice, koji ima obezbeđenje po mestu stanovanja.

"MUP s jedne strane ne može da kaže kad se neko obrati za obezbeđenje da nas to ne interesuje, jer snosnimo odgovornost, a sa druge srane postoje kritike u javnosti zašto neko ima obezbeđenje, a neko nema", naveo je Dačić.

Govoreći o privatnom sektoru bezbednosti, Dačić je kazao da su procene da u njemu radi više desetina hiljada ljudi, a neki kažu i 100.000 ljudi.

Podsećajući da je MUP poslao zakone o privatnoj bezbednosti i o detektivskoj delatnosti u skupštinsku proceduru, ali da su povučeni, Dačić je kazao da je vrlo bitno da se ta pitanja u ovoj godini reše.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR