Četvrtak, 28.03.2013.

19:34

Policija štiti 58 osoba

Policijsko obezbeđenje u Srbiji ima 58 ličnosti, među kojima su gotovo svi lideri parlamentarnih stranaka, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Izvor: Tanjug

Default images

Dačić je odgovarajući na pitanja poslanika republičkog parlamenta rekao da je poslednjih godina "prava poplava" onih koji su tražili obezbeđenje od MUP-a.

"Kad tome dodamo obezbeđenje koje vrše vojne službe, BIA, sigurno je da je taj broj jako veliki. Uprava za obezbeđenje ličnosti MUP-a Srbije štiti njih 58", rekao je Dačić, koji je i premijer Srbije.

Prema njegovim rečima, policijsko obezbeđenje imaju gotovo svi lideri parlamentarnih stranaka, osim lidera JS Dragana Markovića i lidera DSS Vojislava Koštunice, koji ima obezbeđenje po mestu stanovanja.

"MUP s jedne strane ne može da kaze kad se neko obrati za obezbeđenje da nas to ne interesuje, jer snosnimo odgovornost, a sa druge srane postoje kritike u javnosti zašto neko ima obezbeđenje, a neko nema", naveo je Dačić.

Govoreći o privatnom sektoru bezbednosti, Dačić je kazao da su procene da u njemu radi više desetina hiljada ljudi, a neki kažu i 100.000 ljudi.

Podsećajući da je MUP poslao zakone o privatnoj bezbednosti I o detektivskoj delatnosti u skupštinsku proceduru, ali da su povučeni, Dačić je kazao da je vrlo bitno da se ta pitanja u ovoj godini reše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

22 h

Podeli: