Sreda, 27.03.2013.

16:18

Zašto je loše svađati se pred decom

Roditelji koji se svađaju u blizini svoje dece mogu prouzrokovati mnoštvo zdravstvenih problema svojim potomcima, pokazuje nova studije Univerziteta u Oregonu.

Izvor: B92

Default images

Tokom svog ispitivanja tim naučnika sa Univerziteta u Oregonu radio je sa dvanaestoro dece starosti od šest do dvanaest meseci. Oni su posmatrani čak i tokom sna ne bi li bile uočene njihove nesvesne reakcije na svađe roditelja u okolini, prenosi "Dejli telegraf".

Ispostavilo se da deca iz domova u kojima se roditelji češće svađaju i galame u kasnijim godinama pate od problema sa stresom koji kasnije izazivaju mnoštvo daljih zdravstvenih problema.

Takva deca u starijem uzrastu češće su imala problema sa anksioznošću jer nisu umeli da se suoče sa svojim emocijama.

Naučnici upozoravaju da je razvijanje bebinog mozga pod spoljašnjim uticajima prirodni proces, ali da bi bilo preporučljivo da se izbegavaju stresne situacije kao što je svađa roditelja koja je označena kao jedna od najstresnijih situacija za bebe.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: