Specijalni sud u Beogradu vratio je na dopunu optužnicu u slučaju Agrobanka, potvrđeno je u ovom sudu. Naloženo je da se obavi dopunsko ekonomsko-finansijsko veštačenje, grafološko veštačenje, neuropsihijatrijsko veštačenje jednog optuženog, kao i da se ispravi par tehničkih nedostataka.

Apelacioni sud u Beogradu odbio je juče žalbe branilaca na rešenje o produženju pritvora nekadašnjem predsedniku Izvršnog odbora Agrobanke Dušanu Antoniću i još troje okrivljenih za malverzacije u toj banci, saopštila je portparolka suda Mirjana Piljić. Ona je precizirala da je sud odbio i žalbe kojima je pritvor produžen za još 30 dana i Slavoljubu Korićancu, Suadu Hasoviću i Dragomiru Jovanoviću.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 21. februara optužnicu protiv 21 osobe zbog nepravilnosti prilikom odobravanja kredita Agrobanke preduzećima Habit farm, Svis farmacija, Svis inter medikal, Produkt trejd fajnans, Vestern stajl, Merkjuri internacional, Luton, Novi dani, Hed komerc i Drina Timber.

Prema optužnici, nezakonito pribavljena imovinska korist iznosi oko 5,7 milijadri dinara. Antonić i Korićanac, koji je bio njegov zamenik, u pritvoru su od 9. avgusta prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari