Ponedeljak, 25.03.2013.

16:52

Sirija: Dali ste mesto razbojnicima

Zvanični Damask osudio je odluku Arapske lige da mesto Sirije u toj organizaciji dodeli opoziciji, ocenjujući da je mesto dato "razbojnicima" i "protuvama".

Izvor: Beta

Default images

"Liga je mesto koje je ukradeno Siriji, dala razbojnicima i protuvama, bandi Koalicije koja misli da može predstavljati narod", objavio je sirijski list As-Saura.

List piše da se "zaboravilo da je narod taj koji daje prerogative, a ne emiri mračnjaštva".

Samit Arapske lige, koji je počeo danas u Dohi, "održava se pod katarskim predsedništvom, a glavna tačka je kako završiti sa Sirijom". "Oni zaboravljaju ... da Arapi bez Sirije nisu pravi Arapi", dodaje list.

Sirijska televiizja Al-Ikbarija javlja da "zvuci izdaje odjekuju u Dohi", uz optužbe da opozicija sluša "američki diktat".

Dnevnik Tehrin takođe je napao Katar, nazivajući ga "izraelskim bodežom zarivenim u srce arapskog sveta".

Arapska liga suspendovala je u novembru 2011. godine učešće Sirije u toj organizaciji, a danas je mesto Sirije pripalo opoziciji koja se dve godine bori protiv režima Bašara al-Asada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: