ČANAK: Biće vojvođanskog političkog proleća

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je da je siguran da će Vojvodina doći na dnevni red kao tema, kao i da je moguće da će se ovog proleća rešiti pitanje Kosova

  • 20

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je siguran u to da će Vojvodina doći na dnevni red kao tema i da će biti "vojvođanskog političkog proleća", ali je dodao da ne zna koje će se godine to desiti.

- Hoće, sasvim sigurno će biti vojvođanskog političkog proleća. Politički će biti, ali ne znam koje godine - rekao je Čanak u intervjuu za Radio-televiziju Vojvodine.

Prema njegovim rečima, ovog proleća moguće je očekivati da će se, nakon 101 godine, konačno možda rešiti problem Kosova.

- Kosovo je stalni problem proteklih 101 godinu. Valjda će sada na dnevni red doći i neka druga tema - rekao je Čanak, i dodao da je pitanje Vojvodine odavno "internacionalizovano", samo što se to "krije" od javnosti.

On je ocenio da je borba protiv kriminala i korupcije u Srbiji veoma selektivna i upitao kako je moguće da se, u istragama o spornim privatizacijama preduzeća, ne vodi i istraga o najvećem skandalu, a to je privatizacija Naftne industrije Srbije.

Čanak je rekao da se borba protiv kriminala i korupcije svela na nekoliko hapšenja, koja su "na čudan način birana", i ocenio da pokrajinsku vlast pokušavaju da kriminalizuju preko Razvojne banke Vojvodine.

- Ja jesam za to da svi koji su krivi odgovaraju. Međutim, mi pričamo o odgovornosti bivših ministara, a niko ne istražuje afere u vezi sa Velimirom Ilićem i Milutinom Mrkonjićem - kazao je predsednik LSV.

Čanak je ocenio da je sadašnja atmosfera u društvu zapravo posledica činjenice da Zakon o lustraciji, čiji rok važenja ističe 11. juna, nikada nije primenjen, zbog čega će se od odgovornosti izvući svi oni koji su krivi za "mrak" iz devedesetih godina.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vukašin

    23. mart 2013 | 19:41

    Šta ti imaš još nešto da kažeš? Sramoto Vojvođanska.Videli smo sve ove godine koliko si sposoban. Ti si prošlost. Kako te nije sramota da se uopšte oglašavaš. Vodim te u odeljku sa Šešeljom,Veljom, Mrkom sve same kreature i karikature.

  • bajker

    23. mart 2013 | 20:07

    Kakva je on prevara nije narod vojvodine glup da ga slusa

  • elvir

    23. mart 2013 | 20:07

    Svinjo jedna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA