Revizor pokrenuo postupak protiv Bajatovića

Državna revizorska institucija (DRI) saopaštila je danas da je Prekršajnom sudu u Novom Sadu podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv direktora javnog preduzeća Srbijagas Dušana Bajatovića.
Državna revizorska institucija (DRI) saopaštila je danas da je Prekršajnom sudu u Novom Sadu podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv direktora javnog preduzeća Srbijagas Dušana Bajatovića.

Postupak je pokrenut zbog nepravilnosti utvrđenih u kontroli finansijskih izveštaja o poslovanja tog preduzeća u 2011. godini.

U izveštaju DRI objavljenom na sajtu navedeno je da ta institucija nije izrazila mišljenje o finansijskim izveštajima Srbijagasa za 2011. jer za to nije mogla da pribavi dovoljno odgovarajućih revizorskih dokaza.

Najavljeno je da će nakon razmatranja izveštaja koji je dostavljen Skupštini Srbije i Srbijagasu, DRI preduzeti dalje mere iz svoje nadležnosti.

Srbijagasu je dat rok od 90 dana da dostavi DRI izveštaj o otklanjanju nepravilnosti koje su utvrđene u reviziji finansijskih izveštaja tog preduzeća za 2011. godinu.

Srbijagas: Uklonićemo sve nepravilnosti

Srbijagas je saopštilo da u potpunosti prihvata preporuke iz Izveštaja Državne revizorske institucije (DRI) o poslovanju tog javnog preduzeća u 2011. godini i najavio otklanjanje svih nepravilnosti u roku od 90 dana.

Neke od primedbi sadržane u Izveštaju su već otklonjene ili je njihovo otklanjanje u toku, navodi se u saopštenju.

"Nismo u svemu bili saglasni sa stavom DRI, ali shodno zakonu, Izveštaj DRI će biti u potpunosti implementiran u budući rad Srbijagasa", navode iz tog javnog preduzeća.

Zbog toga u Srbijagasu smatraju da Izveštaj DRI predstavlja odličnu analizu i podlogu za unapređenje procesa rada i procedura odlučivanja u Srbijagasu.

  • vera

    25.03.2013 15:06
    i ?
    pojeo vuk magarca opet!
  • 24.03.2013 14:25
    Prekršaj ?
    Ovaj kao da je pevao na ulici u sitne sate.
  • CILE

    24.03.2013 12:19
    Smesno...
    Da nije tuzno stvarno bi ovo bilo smesno. Koliko sam procitao, ovde se radi o silnim MILIJARDAMA dinara potrosenim bez raspisivanja javnih nabavki. Ovo je zaista demonstracija bahatosti, da se bar ni formalna procedura ispostuje, a radili bi svako isti ljudi... I za sve to samo PREKRSAJNA prijava, a i to je pod upitnikom. Stvarno sramota. Vucicu, ili radi ili nemoj raditi, ovako nam samo vredjas inteligenciju. Pa doticni je sa pokrajinskom zutom klikom (citaj Dragoslavom Petrovicem) pravio cuda u proneveri milionskih evro iznosa, to i vrapci znaju a kamo li soko Pusic... Hapsite bandu, redom! KRIVICNO goniti, kakva najava prekrsajne!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.