Nedelja, 31.05.2009.

17:29

Kuba prihvatila ponudu SAD

Kuba je prihvatila ponudu SAD da obnovi pregovore o imigraciji kao i ponovnu uspostavu poštanskih usluga između dve zemlje, saopšteno je iz Stejt departmenta.

Izvor: Beta

Default images

Po rečima jednog zvaničnika američke administracije, Kuba je pismenim putem obavestila Vašington da prihvata nedavnu ponudu SAD, i izrazila spremnost da sarađuje sa SAD i u borbi protiv terorizma i šverca droge, kao i na pripremi za odbranu od posledica orkana.

Predstavnik Stejt departmenta u današnjem razgovoru sa novinarima insistirao je na anonimnosti, jer "vreme i mesto obnovljenih pregovora još nisu određeni".

On je izjavu dao uoči puta državnog sekretara Hilari Klinton u El Salvador i Honduras, gde će ona u utorak učestvovati na samitu Organizacije američkih država (OAD) na kome će, kako se nezvanično najavljuje, biti diskutovano u mogućem ponovnom prijemu Kube u OAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: