"Predlog o Kosovu neprihvatljiv"

Nacionalne vesti - Četvrtak 21.03.2013 - 17:09

Samo Beograd je pokazao spremnost na kompromis u dijalogu. Predlog o Kosovu nije prihvatljiv za Srbiju, kaže prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić Aleksandar Vučić

"Vi, svi članovi Vlade, znate da jesmo i koliko jesmo, posvećeni dobijanju datuma i EU integracijama. Pročitaću vam deo predloga koji smo dobili i jedino što mogu da vam kažem je da, na žalost, niko osim nas nije pokazao spremnost da napravi bilo kakav ustupak ili kompromis, što nama nije pruzilo apsolutno nikakvu šansu da ponuđeno i prihvatimo", rekao je Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade kazao je da Srbija ne odustaje od evropskog puta.

"Nadam se da ćemo moći da postignemo dogovor sa Prištinom, ali pred naš narod ne možemo da izađemo praznih ruku. Uostalom, niko od nas se u politici nije rodio, a ja lično, u njoj svakako neću ni umreti. Ne moram ovim poslom ni da se bavim, ali želim da znate da nam nisu dali nijedan posto šanse da papir prihvatimo", naveo je Vučić.

On je danas predsedavao sednicom Vlade, pošto je premijer Ivica Dačić na putu za Njujork gde treba da se pojavi na sednici Saveta bezbednosti posvećenoj Kosovu.

U Briselu je juče održana sedma runda razgovora premijera Srbije i Kosova. Dačić i Tači održali su sinoć, prvi put otkad su započeli dijalog, konferenciju za novinare. Oni su rekli da dogovor nije postignut, ali da je načinjen napredak.

Blic

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: