Sreda, 20.03.2013.

12:28

Miha: Posle Zvezde omiljen Hajduk

Selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović razgovarao je sa hrvatskim novinarom uoči gostovanja Hrvatskoj, gde je pričao o pevanju himne, Hajduku, sebi.

Izvor: B92, Večernje novosti

Default images

Mihajlović je dobio od selektora Hrvatske Igora Štimca poklon (maslinovo ulje i dve flaše vina), zbog čega je prokomentarisao i njihov odnos.

"Nneprijateljstvo sa Štimcem je završeno. Zagrlili smo se u Varšavi, a kada dođem u Zagreb, doneću mu rakiju, ajvar ili nešto specifično srpsko. Mogli bi smo posle utakmice popiti ovo vino, kakav god rezultat bio".

Hrvatskog novinara je zanimao i Mihajlovićev specifičan stav o pevanju himne, zbog čega je iz selekcije udaljio Adema Ljajića.

"Ako himnu peva 60.000 ljudi na tribinama, što ne bi mogli i mi na terenu. Mi predstavljamo našu zemlju. Kada sam preuzimao Srbiju, imao sam dva cilja, rezultatski i drugi, da promenimo mišljenje UEFA i FIFA o našoj reprezentaciji i zemlji. Ako ja mogu preći preko zapaljene kuće u Vukovaru, ubijenih na obje strane, što ne bi drugi mogli i pevati", ponovo je Mihajlović objasnio svoj stav o pevanju himne.

U vezi sa izgradnjom karaktera ekipe, selektor je istakao da on ne bi pozvao fudbalera Sinišu Mihajlovića.

"Ja u tim ne bih zvao Sinišu igrača osim ako ne bi promenio karakter. Činio sam puno pogrešnih stvari i ne želim da moji igrači to ponove. Nisam nikoga imao, nikoga dovoljno poštovao da mi ukaže na greške, a mogao bih sat vremena pričati sada o njima. Možda bih napravio i bolju karijeru da nisam bio drugačiji", iskren je Mihajlović.

Smatra da i dalje ne postoji bolji izvođač slobodnih udaraca od njega.

"Kolarov ima jači udarac od mene, ali ja sam ih specifično pucao. Ni danas niko na svetu ne puca bolje slobodnjake od mene nekada".

Kao Srbin rođen u Hrvatskoj, nije imun na to, štaviše, voli nešto što možda drugi Srbi ne.

"Posle Crvene zvezde mi je Hajduk omiljen klub, a Split najljepši grad. Volim more, taj naglasak, pozdravite mi Split", otvoreno priča o svojim osećanjima Mihajlović.

Naravno, morao je da prokomentariše i duele dve selekcije iz 1999. godine, pre svega nestanak struje u Beogradu, te remi na Maksimiru.

"U Beogradu smo shvatili da su se uplašili kada je nestalo struje pa smo im došli reći da se neće ništa dogoditi. Dovikivali su im i naravno da im nije bilo svejedno. A utakmica u Zagrebu mi je najdraža u karijeri", istakao je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: