Automobili

Utorak, 19.03.2013.

08:58

Mercedes S klase bez maske

Zahvaljujući najnovijim špijunskim fotografijama, u prilici smo da vidimo S klasu bez kamuflaže, i pre zvanične majske premijere ovog automobila. Osim toga, na intenet su dospele i prve zvanične fotografije unutrašnjosti Mercedesove luksuzne limuzine.

Izvor: B92

Default images

Novi Mercedes S klase izgleda uglađenije, a prednji deo automobila znatno je skladniji i moderniji. Na njemu dominira hromirana, široka maska hladnjaka sa četiri horizontalne lajsne.

Tu su i novi farovi sa LED tehmologijom, koji uz velike otvore za vazduh na donjem delu branika daju vozilu sportskiji izgled.
Foto: worldcarfans.com
Dve horizontalne linije koje se prostiru duž bokova automobila imaju za cilj da pojačaju vizuelnu dinamičnost nove S klase.

Zadnji deo automobila dobio je elegantnija stop svetla i branik, uz diskertnije hromirane izduvne cevi. Pored toga, primerak sa fotografija ima i veliki stakleni panoramski krov.
Foto: worldcarfans.com
Na osnovu informacija iz brošure koja se pojavila na internetu, saznali smo još neke detalje o novoj S klasi, kao i izgled unutrašnjosti ovog modela.

Mercedes S klase biće dostupan u jedanaest boja karoserije, uz tri potpuno nove nijanse - Anthracite Blue, Ruby Black i Diamond Silver.
Enterijer obiluje luksuzom, kao što i dolikuje jednom ovakvom automobilu. Fluidne linije naglašene su ambijentalin osvetljenjem, a očekivano dominiraju materijali od kože i drveta.

Kao što smo već objavili na ranijim špijunskim fotografijama enterijera, poziciju ispred vozača zauzima veliki,12,3 inčni ekran na kojem se očitavaju svi bitni podaci instrumenata. Drugi ekran multimedijalnog COMMAND sistema, istih dimenzija, nalazi se na vrhu centralne konzole.
U bogatu opremu spada i kamera sa opsegom od 360 stepeni, sedišta kroz koja je sprovedeno grejanje, ali i ventilacija, info-zabavni sistem za putnike na zadnjim sedištima, sa ekranima ugrađenim na poleđinu prednjih sedišta...

O tehnologijama i sistemima koje će biti dostupne na novoj S klasi već smo pisali u posebnom tekstu na našem sajtu.
Nakon majske premijere, Mercedes planira da tržištu najpre ponudi model S550 4MATIC u oktobru 2013, dok će S63 AMG biti dostupan od novembra.

Više fotografija novog Mercedesa S klase možete pogledati u našoj Galeriji.

Pročitajte o istoriji Mercedesove S klase.

Pročitajte o Mercedesovoj zameni za Maybach.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: