DAČIĆ: Nema istrage protiv Dikića!

- Nije isto da li je istraga pokrenuta protiv komandanta Žandarmerije ili njegovog brata ili bilo koga drugog - rekao je premijer, i dodao da krivci treba da odgovaraju

  • 7

Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da protiv komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića nije pokrenuta istraga.

- Kada je o tome reč, treba biti veoma precizan, jer nije isto da li je istraga pokrenuta protiv komandanta Žandarmerije ili njegovog brata ili bilo koga drugog - rekao je Dačić, i dodao da onaj ko je kriv treba da odgovara, ali da treba da odgovaraju i oni koji prave kampanju protiv nekoga ko nije kriv.

- To treba da rešava policija. Direktor policije ima moju punu podršku da rešava takva pitanja - rekao je Dačić novinarima na Trgu Republike, nakon Akademije posvećene devetoj godišnjici martovskog pogroma na Kosovu.

Premijer je kazao da treba što pre "spustiti loptu" i da time treba da se bave institucije sistema, navodeći da je tako i shvatio reči državnog sekretara MUP Vladimira Božovića, koji je objasnio da je naložio da se taj slučaj do kraja ispita.

- Nisam govorio o istrazi protiv Dikića, morate biti vrlo precizni u krivično-pravnom smislu, već sam zahtevao od načelnika sektora unutrašnje kontrole policije, direktora policije da se taj slučaj što pre istraži, da se do kraja utvrde sve činjenice kako bi se zaustavila medijska hajka i kampanja i na komandanta i na celu jedinicu - rekao je Božović novinarima.

On je objasnio da je bio u inostranstvu i da je mnogo toga bilo u štampi, da se govorilo i o "eventualnoj mogućnosti nekakve pobune, što, naravno, nema nikakve veze sa realnošću i istinom".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca Amadeus

    17. mart 2013 | 17:06

    Ziveo nama nas General!!! Istina polako ali sigurno stize, I odgovarace svi koji su nepravedno optuzili Komandanta I ugrozili bezbednost Srbije!

  • Slaviša

    17. mart 2013 | 16:54

    Kome danas moze da se veruje?

  • PJP

    17. mart 2013 | 17:32

    To ministre legendooooooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA