Koštunica: Zapad želi da legalizuje otimanje Kosova

Nacionalne vesti - Nedelja 17.03.2013 - 14:49

Pogrom nad srpskim narodom koji su pre devet godina organizovali albanski separatisti bio je nasilni pokušaj stvaranja nezavisnog Kosova, a danas Zapad hoće da nametne sporazum i postigne cilj koji tim pogromom, ali ni NATO agresijom, nije postignut, izjavio je danas predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica.

Vojislav Koštunica Vojislav Koštunica

"Danas Zapad svim silama hoće da nametne sporazum kojim se definitivno zaokružuje i legalizuje otimanje Kosova. Na vlastima je istorijska odgovornost da ne pristanu na ovaj sporazum kojim Zapad hoće da postigne cilj koji nije ostvaren ni 17. marta, ni agresijom 1999. godine", rekao je Koštunica u izjavi dostavljenoj medijima.

Koštunica je podsetio da je pre martovskog pogroma 2004. godine na Kosovu i Metohiji, NATO agresijom i bombama pokušano stvaranje nezavisnog Kosova. Prema njegovom mišljenju, Srbija treba, sećajući se 17. marta, odlučno, mudro i hrabro da odbaci ovaj zapadni plan i da ni po koju cenu ne bude saučesnik u otimanju Kosova, jer, ako se Srbija jednom odrekne Kosova onda bi to imalo strahovite posledice za budućnost zemlje, za naše nacionalno samopoštovanje i elementarni ponos srpskog naroda.

"Moramo se konačno suočiti sa istinom da Evropska unija nije prijatelj Srbije kada je u pitanju Kosovo, i da svaka država pa tako i Srbija mora da odbrani svoje dostojanstvo, svoju državnost i svoj narod na Kosovu i Metohiji", zaključio je Koštunica.

Tanjug

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: