Srbija od Rusije traži kredit od 500 miliona dolara

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić najavio je da će Srbija od Rusije tražiti kredit od 500 miliona dolara za finansiranje budžeta.
Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić najavio je da će Srbija od Rusije tražiti kredit od 500 miliona dolara za finansiranje budžeta.

Dinkić je za list Blic od nedelje rekao da ga je pre nekoliko dana ruski ministar finansija Anton Siluanov obavestio da njegova vlada priprema rebalans budžeta, u koji želi da uvrsti i kredit za Srbiju.

"S obzirom na to da je likvidnost budžeta znatno bolja nego u vreme kada smo nas dvojica poslednji put razgovarali, što je omogućilo i da već ove jeseni prevremeno otplatimo 430 miliona dolara skupih kredita iz prošlosti, konstatovali smo da nam iznos od milijardu dolara o kome smo ranije pričali nije neophodan" , kazao je Dinkić.

Srbija će, po njegovim rečima, uzeti pozajmicu za budžet od Rusije samo ako je ona moguća pod uslovima koji su povoljniji od onih koje Srbija trenutno dobija prodajom evroobveznica na medjunarodnom tršistu kapitala.

"Dogovorili smo se da nam ruska strana i zvanicno uputi ponudu za zajam od 500 miliona dolara, uz moj predlog da uslovi kredita budu znatno povoljniji od onih pod kojim se trenutno zadužujemo. Nadam se da će ponuda mog ruskog kolege, a koji je u razgovoru pokazao veliku želju da pomogne našoj zemlji, biti takva da će je naša vlada rado prihvatiti", objasnio je Dinkić.

  • 19.03.2013 08:23
    Opet ovaj Dinkić, najveći licimur naših naroda i narodnosti.
  • Scotch Bonnet

    18.03.2013 13:33
    ?
    Na vesala!
  • 17.03.2013 15:24
    prugasto odelo
    Sam Bog je poslao ovog pametnog coveka da oporavi Srbiju! Gde je ovaj strucnjak ranije bio? Kud nije poceo da se bavi finansijama pre 12 godina, sada bismo bili Shvicarska.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija