Nedelja, 17.03.2013.

12:12

"Priština želi o zlatu i penzijama"

Predstavnici Kosova traže da deo sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine bude i rešavanje velikih tema i sporova, piše Koha ditore.

Izvor: Beta

Default images

Među njima su ratna šteta, penzije, podela imovine, uključujući zlato, utvrđivanje društvene imovine Kosova u Srbiji i Srbije na Kosovu.

Prištinski dnevnik navodi da se u razgovorima u Briselu kojima posreduje visoka predstavnica EU Ketrin Ešton, još ne govori o velikim temama od ekonomskog značaja u pogledu kojih postoji nesaglasnost Srbije i Kosova.

"Te teme, kao i pitanje nestalih, očekuje se na stolu u drugoj polovini ove godine", dodaje Koha ditore. Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči rekao je da je i dalje prioritet pitanje severa Kosova.

Prema njegovim rečima, razgovor o tome treba da bude zaokružen tokom sledećeg meseca, a zajedno sa severom treba da se pronađe rešenje i za pitanja energije i telekomunikacija.

Međutim, sveobuhvatni sporazum koji se namerava potpisati na kraju dijaloga, prema Kučiju, treba da sadrži i anekse i sporazume o velikim ekonomskim temama.

"Mi ćemo probati da kraj dijaloga bude mirovni sporazum o svim otvorenim pitanjima", izjavio je Kuči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

11 h

Podeli: