Budući trgovci uče i italijanski jezik

Regionalne vesti - Subota 16.03.2013 - 17:08

Trgovinsko ugostiteljska škola biće prva srednja škola u Leskovcu koja će u nastavu uvesti italijanski jezik, a ovde se planira i učenje španskog jezika, izjavio je danas direktor Gradimir Ilić.

Škola Trajko Stamenković Škola Trajko Stamenković

Ilić je rekao agenciji juGmedia da će se italijanski jezik učiti od septembra ove godine i da će predavač biti profesorka koja već radi u toj školi.

„Biće formirane manje grupe, od 8 do 9 učenika, po normama Ministarstva prosvete“, kazao je..

To će biti peti, odnosno, šesti po redu jezik u ovoj školi, a italijanski se u Leskovcu uči još u Osnovnoj školi „Svetozar Marković“.

Uvođenje španskog jezika u nastavu planirano je posle formiranja Centra za izučavanje jezika u Trgovinskoj školi. „Centar će biti formiran u prostorijama koje planiramo da dogradimo kreditom od 20 miliona dinara i taj projekat je veoma izvestan kod Ministarstva prosvete“, istakao je direktor Ilić.

jugmedia

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: