SVINJE U ŠANGAJU: Broj leševa u reci se popeo na 7.500! (FOTO)

Gradske vlasti Šangaja stalno uveravaju 23 miliona stanovnika kineskog finansijskog i trgovinskog centra da je voda za piće bezbedna. Zgroženi Šangajci, međutim, i dalje brinu zbog moguće zaraze vode i ružnih scena natečenih svinjskih tela koja trunu u reci Huangpu

  • 0

Broj mrtvih svinja pronađen u reci iz koje se uzima voda za piće stanovnika Šangaja povećan je na 7.545 nakon što su sanitarni radnici juče iz vode izvukli još 944 lešina.

Gradske vlasti Šangaja stalno uveravaju 23 miliona stanovnika kineskog finansijskog i trgovinskog centra da je voda za piće bezbedna. Zgroženi Šangajci, međutim, i dalje brinu zbog moguće zaraze vode i ružnih scena natečenih svinjskih tela koja trunu u reci Huangpu.

Veruje se da su uginule svinje bačene u reku u susednoj provinciji Džeđiang, velikom centru uzgajanja svinja, ali zvaničnici iz te oblasti negiraju da je to izvor zagađenja.

Zbog pojave velikog broja uginulih svinja, sanitarne vlasti i policija su pooštrile i kontrolu pijaca kako bi se sprečila prodaja mesa uginulih životinja potrošačima, prenele su agencije.

Kineski državni mediji su danas javili da je jedan veliki uzgajivač svinja iz Ðiasinga, u provinciji Džeđiang, priznao bacanje uginulih životinja u reku i da je pod istragom.

Mrtve svinje u reci koja prolazi kroz centar grada ne samo da su privukle međunarodnu pažnju i dovele u pitanje predstavu Šangaja kao najnaprednijeg kineskog grada, već su opet ukazale na loše propise o kontroli proizvodnje mesa na farmama.

Tako je uz reciklažu ulja za kuvanje, otrovnih hemikalija u mleku za bebe, falsifikovanih medikamenata, u seriji skandala i svinjsko meso u Kini izazvalo ogromnu zabrinutost ljudi.

Svinja je kralj mesa u Kini i ono predstavlja 64 procenta ukupne proizvodnje mesa u zemlji, a gradsko stanovništvo sa sve debljim novčanicima je pojelo 20,6 kilograma mesa po osobi u 2011.

Šangajski skandal s mrtvim svinjama u reci zabrinuo je sada ljude i iz drugih krajeva zemlje, jer iz iskustva znaju da proizvođaci mesa nekada prodaju i meso uginulih životinja, umesto da ga uništavaju, u nedostatku oštre kontrole i zbog nedovoljno strogih zakona o bezbednosti hrane.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA