Vesti

0

Dikić: Nisam pozivan na saslušanje

Autor: VS

Izvor: Danas/Novi magazin

Dikić: Nisam pozivan na saslušanje

 

"Iz natpisa u novinama sam pročitao da se protiv mene vodi istraga i da sam osumnjičen kao vođa mafije. Zahtevam da se takve neistine ispitaju i smatram da je potrebno da se javnost upozna sa istinitim činjenicama. Takođe, moja bezbednost je ugrožena od strane određenih albanskih grupa. To znam pouzdano, na osnovu informacija službe bezbednosti", kaže za Danas komandant Žandarmerije Bratislav Dikić.

Na pitanje da li je Uprava Sektora unutrašnje kontrole sastavila izveštaj o navodnim kriminalnim aktivnostima njega i njegovog brata i da li je taj izveštaj došao do Ivice Dačića i Milorada Veljovića, Dikić je rekao da nije upoznat ni o kakvom izveštaju, "ako uopšte postoji takav izveštaj".

Upitan da li je dobio poziv na saslušanje iz MUP, on je odgovorio da ga niko nije pozvao ni na kakvo saslušanje i da "ne postoji razlog zašto bi bio pozvan".

"Odgovorno tvrdim da se nikad nisam bavio bilo kakvim kriminalnim aktivnostima, već svoj posao izvršavam profesionalno i u skladu sa zakonom, što ću i ubuduće nastaviti. Nakon ovih natpisa da se žandari u Nišu bave kriminalnim aktivnostima upućena je ekipa službe bezbednosti da ispita te navode. Odred Žandarmerije u Nišu ima svog komandanta koji je neposredni starešina pripadnicima u Nišu. Ukoliko utvrdi da je bilo bilo kakvih elemenata da se protiv istih, pa bilo to moj brat, kao što pišete, vodi istraga i utvrdi odgovornost, tako će postupiti. Zakon je isti za sve. Za bilo koje krivično delo koje se izvrši mora postojati dokaz i shodno tome sankcionisati učinilac", kaže Dikić.

On kaže da su službe bezbednosti došle do podataka da je ugrožen od strane određenih albanskih grupa, "što i nije ništa neobično, s obzirom na to da je mesto komandanta Žandarmerije odgovorno i da sa sobom nosi određene rizike".

Dikić tvrdi da sukob između Žandarmerije i Uprave kriminalističke policije ne postoji niti je postojao.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR