Konačno uplaćena pomoć Aleksandri

Regionalne vesti - Četvrtak 14.03.2013 - 18:19

Iako su se niški odbornici još pre mesec dana odrekli dnevnica u korist Aleksandre Arsić kojoj je potrebna očna proteza iz Nemačke, taj novac je na njen račun uplaćen tek juče.

Aleksandra Arsić Aleksandra Arsić

Kako kaže Milorad Gavrilović, direktor Pravno-poslovne škole u koju ide Aleksandra, ukupno 127.000 dinara dodato je na već prikupljenu sumu. Pored ovog novca kojeg su se odrekli odbornici niške Skupštine, pomoć je stizala i sa drugih strana.

    - Novac su uplatili i naši učenici, aktivisti Crvenog krsta, tako da sada ima više od 4.000 evra koliko je Aleksandri potrebno za intervenciju u Nemačkoj. Ostalo je da sa lekarom utvrdi termin - kaže Gavrilović.

Neophodna pomoć koju su obezbedili odbornici stigla je mesec dana nakon njihove odluke da pomognu Aleksandri. Novac je uplaćen tek nakon pisanja Južnih vesti, ali i podsećanja odbornika Predraga Jelenkovića na ovaj problem na poslednjoj sednici Skupštine Grada.

    - Očigledno smo ušli u fazu kada su pojedincima portali i mediji savest koja ih podseća na izvršavanje obaveza - prokomentarisao je Jelenković.  

Kako objašnjava Aleksandrina majka Sunčica, njenoj ćerki su u Srbiji dostupne samo plastične proteze koje njeno oko ne prihvata. U Nemačkoj će, posle kontrolnog pregleda, dobiti protezu od drugog materijala, koja će sprečiti deformaciju lica.

Sa poslednjim uplatama, Aleksandra i njena majka imaju dovoljno novca i za avionske karte.

Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: