DIRLJIVO: Šimpanze po prvi put vide svetlost dana (VIDEO)

Mnoge od ovih šimpanzi starije su od 50 godina i život su provele podvrgnute invazivnim medicinskim ispitivanjima, procenjuje se da u SAD postoji blizi 2000 šimpanzi, od kojih je 962 u laboratorijama

  • 2

"Raj za gorile" je utočište za šimpanze koje su bile podvrgnute medicinskim istraživanjima, u kojem će mnoge, po prvi put, ugledati svetlost dana.

Više od 100 šimpanzi, koje su u vlasništvu Istraživačkog centra Nova Iberija u Luizijani, SAD, biće "penzionisane" u utočištu "Raj za šimpanze", u kom je obezbeđeno dovoljno neophodnih objekata za njihov smeštaj. Za ovaj projekat potrebno je 2,3 miliona dolara, koje Vlada trenutno nema mogućnosti da priušti.

Mnoge od ovih šimpanzi starije su od 50 godina i život su provele podvrgnute invazivnim medicinskim ispitivanjima, a dnevnu svetlost nikad nisu ugledale. Procenjuje se da u SAD postoji blizu 2000 šimpanzi od kojih je 962 zbrinuto po laboratorijama i podvrgnuto ispitivanjima.

U narednih 12 do 15 meseci planirano je da većina šimpanzi bude puštena u neko od utočišta.

Iako Vlada nije u mogućnosti da potpuno finansira projekat, on je pokrenut, a stručnjaci su pozvali zvaničnike da pronađu sredstva koja su obećali, da čitav poduhvat ne bi ostao "prazno slovo na papiru".

Pogledajte video:

(M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • shonez

    14. mart 2013 | 08:36

    To ameri i nama rade. Samo sto jos se niko nije setio da osnuje drustvo za pomoc Srbima nit ima iko namjeru da to ucini. Sve za dobrobit zapada. Amerikanci mamicu vam j...m.

  • русија

    14. mart 2013 | 00:52

    дирљиво .... а где дира

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA