Zamenik načelnika Policijske uprave Novi Sad Stevan Krstić uručio je juče gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću Rembrantovu sliku „Portret Rembrantovog oca“ iz 1630. godine. Reč je o delu neprocenjive vrednosti, koje je ukradeno pre sedam godina, a koje je akcijom Uprave Kriminalističke policije i novosadske kriminalističke policije pronađeno na području Sremske Mitrovice.

– Koristim ovu priliku da se u ime Grada Novog Sada i Novosađana zahvalim PU Novi Sad i svim pripadnicima MUP-a koji su učestvovali u pronalaženju slike, na ovom ozbiljnom poduhvatu. Iskreno se nadam da će PU Novi Sad, odnosno Policija Srbije, uspeti da do kraja rasvetli ovaj nemio događaj iz 2006. godine, i da će i preostale ukradene slike biti vraćene Muzeju Grada Novog Sada, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Zamenik načelnika PU Novi Sad Stevan Krstić se pridružio čestitkama gradonačelnika i zahvalio se svim kolegama koje su učestvovale u ovom poslu.

Direktor Muzeja Grada Novog Sada Vesna Jovičić naglasila je da je ovaj događaj veoma bitan za Muzej Grada Novog Sada i naravno za sve Novosađane. Ona je takođe najavila da će slika slavnog holandskog majstora biti izložena za javnost u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari