Vesti

1

Dikić odbacio navode da je umešan u kriminal, traži istragu

Autor: AM

Izvor: Beta

Dikić odbacio navode da je umešan u kriminal, traži istragu

Dikić je u pismu upućenom Kabinetu ministra unutrašnjih poslova naveo da je neodgovornim pisanjem medija diskreditovana čitava jedinica koja izvršava najsložene zadatke.

"Srbija postaje zemlja u kojoj više nikada niko neće biti iznad zakona, a kako je u navedenim tekstovima diskreditovana cela jedinica Žandarmerije i njen komandant, pozivamo nadležne organe da sprovedu istragu i da o rezultatima istrage obaveste javnost, a medije da se do okončanja istrage uzdrže od objavljivanja tekstova koji diskredituju Ministarstvo unutrašnjih poslova", navodi se u izjavi Dikića.

Komandant Žandarmerije je protestovao što je ta jedinica u više beogradskih dnevnika dovedena u kontekst organizovanog kriminala i podsetio da je rec o jedinici Direkcije policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova koja "planira, organizuje i izvršava najsloženije bezbednosne zadatke na celoj teritoriji Republike Srbije u slučajevima suzbijanja terorizma, obezbeđivanja javnog reda i pružanja pomoći u vanrednim situacijama".

"Jedine aktivnosti jedinice, koje je sprovodila, sprovodi i sprovodiće je zaštita teritorijalnog integriteta Republike Srbije i života svakog njenog građanina", naveo je Dikić.

Prema njegovim rečima, u trenutku kada se u Srbiji vodi beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije, jedinica koja je nebrojeno puta pokazala na delu da su joj ljubav prema Srbiji, čast i profesionalizam ispred svega, nalazi se na udaru prljave medijske kampanje.

Dikić i pojedini pripadnici Žandarmerije u više beogradskih medija, koji se pozivaju na izvore iz istrage, optuženi su za formiranje kriminalne grupe koja se na jugu Srbije bavi reketiranjem i iznudama, a odgovorna je za jednu likvidaciju i pokušaj ubistva inspektora koji su radili na njihovom slučaju.

Dačić: Ne znam za istragu

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da nema informacije o tome da se protiv komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića vodi istraga.

"Sve što se radi treba da bude u okviru zakona i institucija", kazao je Dačić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Premijer je kazao da je taj slučaj pitanje za direktora policije i da ne želi da se meša u njegov posao.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR