GODIŠNJICA: Vulin i radikali posetili grob Slobodana Miloševića
Foto: Print Screen

GODIŠNJICA: Vulin i radikali posetili grob Slobodana Miloševića

Društvo -
Delegaciju radikala predvodili su potpredsednici stranke Vjerica Radeta i Zoran Krasić, a cveće je položil i delgacija Udruženja Sloboda

POŽAREVAC - U Nemanjinoj 41 u Požarevcu na grobu bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića polaganjem venaca obeleženo je sedam godina od njegove smrti.

Vence i cveće na grob nekadašnjem predsednku Jugoslavije Slobodanu Miloševiću su, u dvorištu njegove porodične kuće u Požarevcu, položilie su delegacije SPS-a iz Braničevskog okruga, Požarevca i drugih gradova Srbije.Rano jutros, poštu nekadašnjem predsedniku SRJ odao je i Aleksandar Vulin, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je da je bivši predsednik Srbije i SRJ Slobodan Milošević svojim životom dokazao da njegova smrt nije bila uzaludna, a smrću da njegov život nije bio bez smisla.

Vulin je, nakon što je položio cveće na grob Miloševića koji je preminuo pre sedam godina u pritvoru Haškog tribunala, rekao da je toliko godina prošlo "od ubistva Slobodana Miloševića i od kako nema ni traga pravdi i istini o svemu što se događalo u Tribunalu u Hagu".

"Sedam godina kasnije možda smo bogatiji samo za jedno saznanje da smo i tada bili u pravu kada smo govorili da Tribunal nije ni sud, da je mesto koje je stvoreno da bi opravdalo sve bombe, nasilje i zločine koji su se dešavali nad Srbima tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije i tokom NATO agresije" rekao je Vulin.

On je upitao da li iko, nakon presude hrvatskim generalima Markaču i Gotovini, zatim i Ramušu Haradinaju može da sumnja da Milošević nije bio u pravu kada je Haški tribunal u pitanju...

"Slobodan Milošević je svojim životom dokazao da njegova smrt nije bila uzaludna, a svojom smrću da njegov život nije bio bez smisla" poručio je Vulin i dodao da je mesto na kome je grob bivšeg predsednika - aleja velikana.

On je rekao i da sedam godina kasnije Srbi dolaze da Miloševiću odaju poštovanje.

"Srbija dolazi da kaže da razume - da kaže da razume da je voleo i kada je grešio, Srbija dolazi da kaže da možda nije svaki put umeo da izabere prijatelje, ali su neprijatelji nepogrešivo uvek birali njega i njegovi neprijatelji su bili neprijatelji Srbije na prvom mestu pa tek onda njegovi" rekao je Vulin.Cveće su položile i delegacije Srpske radikalne stranke i Udruženja "Sloboda".

Delegaciju radikala predvodili su potpredsednici stranke Vjerica Radeta i Zoran Krasić.Radikali su ocenili da je Milošević "ubijen" u Haškom tribunalu gde mu je suđeno za zločine na prostoru bivše Jugoslavije.

http://www.youtube.com/watch?v=CIAH7K3qM28

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track