Žene u uniformama dale krv

Tanjug

08. 03. 2013. u 14:36

Žene u uniformama, među kojima su dominirale pripadnice policije i sportistkinje učestvovale su u akciji dobrovoljnog davanja krvi povodom Dana žena

BEOGRAD - Žene u uniformama, među kojima su dominirale pripadnice policije i sportistkinje u različitim dresovima, danas su se odazvale akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja se povodom Dana žena, 8. marta, održava do 15 sati u Domu omladine Beograda.

U akciji, koju su pod sloganom "Ništa bez žena" treći put zajedno organizovali Institut za transfuziju krvi i Crveni krst Srbije, učestvovale su predstavnice svih profesija, ali su im podršku dale i mnogobrojne kolege, neki od njih u prepoznatljivim uniformama, kao i javne ličnosti iz različitih oblasti.

"Osmomartovska akcija davanja krvi posvećena je svim plemenitim, društveno odgovornim i solidarnim ženama koje dobrovoljno, neplaćeno i anonimno daju krv", rekla je dr Iva Đilas sa Instituta za transfuziju krvi, koja je pozdravila goste.

"Sa zadovoljstvom ističemo da je procenat davanja krvi među ženama u Srbiji u porastu, a cilj nam je da se taj trend nastavi", izjavila je predstavnica za odnose sa javnošću Instituta Gordana Antuljeskov i dodala da procenat davanja krvi među ženama lane iznosio 26,6 odsto, što je 1.000 davanja više u odnosu na prethodnu godinu.

Njena koleginica iz Hitne pomoći, dr Nada Macura, rekla je da je došla da podrži ovu manifestaciju koju vidi kao promociju zdravog života, jer su dobrovoljni davaoci krvi zdravi i plemeniti ljudi.

Mnogobrojni sponzori su obezbedili knjige, cveće, kompakt diskove i ostale poklone za učesnike akcije, koja je postala tradicionalna u Beogradu, a širi se i u sve većem broju gradova u Srbiji .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije