Bajernu kruna, Šalke dobija pet miliona evra!

Svetski sport - Petak 08.03.2013 - 15:01

Kada su prodali Manuela Nojera Bavarcima, čelnici kluba uz Gelzenkirhena su napravili milionske klauzule o bonusima, koje su im samo prošle godine donele 2,5 miliona evra, a ove bi mogle i duplo više.

Nema velike ljubavi između Šalkea i Bajerna, jer su ta dva kluba često bili rivali za trofeje, a transferi igrača iz jednog u drugi klub praćeni su žestokom odmazdom navijača prema dotičnim fudbalerima. Ipak, rukovodstvo Šalkea će zdušno navijati za Bajern u ovoj sezoni. A, kako i ne bi kada bi im eventualna tripla kruna Bavaraca donela čistih pet miliona evra!

O čemu je zapravo reč? O transferu Manuela Nojera! Sjajni golman je pre godinu i po dana prešao iz Šalkea u Bajern za 22 miliona evra plus klauzule o bonusima. A, ti bonusi nisu uopšte mali. Naime, ako Bajern ove sezone osvoji triplu krunu (Ligu šampiona, Bundesligu i Kup Nemačke), Šalke će na ime dogovorenih bonusa dobiti pet miliona evra od Bajerna! Budući da su Baravci u Bundesligi praktično već overili Salataru, da su se u Kupu otarasili najvećeg rivala Borusije i plasirali se u polufinale, a i da sjajno gaze u Ligi šampiona gde su po mnogima prvi favoriti, Šalkeu su smeši lepa svota.

Čak i ako ne osvoje te trofeje, Šalkeu će opet pripasti lepa suma. Prošle godine su na ime bonusa od Nojerovog transfera zaradili 2,5 miliona evra na ime toga što Bajern osvojio tri druga mesta u sezoni: vicešampion Bundeslige, finalista nemačkog Kupa i finalista Ligešampiona.
„Kad već mi nismo u mogućnosti da se borimo za trofeje, onda najbolje da Bajern osvoji sve“, rekao je sportski direktor Šalkea, Horst Held.

Možda se sada promeni i mišljenje navijača Šalkea, koji su kivni Nojera i prozivali su ga najanižim mogućim uvredama jer ih je izdao i prešao u redove ljutog rivala. Nazivali su ga Judom, izdajnikom, plaćenikom, prodanom dušom, kukavicom...

A, on bi mogao da njihovom klubu donese skoro 30 miliona evra.
 

Mozzart sport

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: