Poslanička grupa Srpske napredne stranke u Skupštini Vojvodine predala je predsedniku vojvođanskog parlamenta Ištvanu Pastoru zahtev za raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora, uz poziv premijeru Bojanu Pajtiću (DS) da podnese ostavku.

U zahtevu poslanika SNS traži se hitno sazivanje sednice Kolegijuma Skupštine APV, kako bi se razmotrilo pitanje “suštinskog gubitka legitimiteta poslaničke većine u aktuelnom sazivu Skupštine”.

Potpredsednik SNS i šef poslaničke grupe Igor Mirović rekao je juče novinarima u Novom Sadu da je većina u Skupštini Vojvodine, koju predvodi DS, „izgubila legitimitet“, a da za vanredne izbore, koji bi se održali u narednih šest meseci do godinu dana, ima više razloga.

Pored rezultata dopunskih izbora za Skupštinu APV održanih u nedelju, Mirović je kao „argumente u prilog gubitku legitimiteta vlasti DS u Pokrajini“ naveo prošlogodišnju odluku Ustavnog suda Srbije da ospori Zakon o nadležnostima Vojvodine, kao i “veliki broj afera koje su skrivane i za koje građani nisu znali” u maju 2012. godine.

Ištvan Pastor je potvrdio da je primio zahtev SNS za raspisivanje izbora, ali i da ostaje pri stavu da za nema razloga za tako nešto. Poslanici opozicione DSS su, s druge strane, poručili da su izbori u Vojvodini neophodni.

LDP i SVM

Predsednici LDP i SVM Čedomir Jovanović i Ištvan Pastor razgovarali su juče u Novom Sadu, uz zaključak o mogućoj saradnji na konkretnim inicijativama, posebno u vezi s autonomijom Vojvodine, saopštila je LDP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari